Persbericht
 

Kinderen met en zonder handicap spelen samen tijdens De Grote Samenspeeldag

4 oktober 2021

Logo de Grote Samenspeeldag

Op zondag 17 oktober vindt voor de eerste keer De Grote Samenspeeldag plaats op Scoutinglandgoed Zeewolde. Het belooft een onvergetelijke dag te worden bomvol leuke activiteiten voor kinderen, inspirerende workshops voor ouders en gave optredens. De Speeltuinbende, een initiatief van stichting het Gehandicapte Kind, organiseert De Grote Samenspeeldag. Het stimuleren van samen spelen van kinderen met en zonder handicap staat centraal.

Tijdens De Grote Samenspeeldag kunnen alle kinderen en hun ouders ervaren en leren wat samen spelen is. Zij kunnen zich vooraf aanmelden; dat kan nog t/m 10 oktober via www.speeltuinbende.nl (vol is vol). Er is van alles te beleven. In Circus Snor bijvoorbeeld kunnen kinderen optreden met heuse circusartiesten, iedereen krijgt een rol. Er is een belevingshoek waar avonturen te ervaren zijn die alle zintuigen prikkelen. De bekende breakdancer Redo -die furore maakte bij het Eurovisiesongfestival- verzorgt een swingende workshop waar iedereen aan mee kan doen. En alle kinderen kunnen coole rolstoeltrucs leren van oud-paralympiër Kees-Jan van der Klooster. Er is een spetterend optreden als afsluiter.

Het doel van De Grote Samenspeeldag

De Grote Samenspeeldag wordt georganiseerd door de Speeltuinbende, een initiatief van stichting het Gehandicapte Kind. De Speeltuinbende is een groeiende landelijke club van kinderen met en zonder handicap en hun ouders. De bende zet zich in voor een omgeving waar ieder kind onbezorgd buiten kan spelen met kinderen uit de buurt. Tijdens De Grote Samenspeeldag kunnen kinderen positieve samenspeelervaringen opdoen. Daarmee biedt de Speeltuinbende ouders en kinderen de handvatten die nodig zijn om ook na deze dag samen te kunnen spelen in hun eigen buurt. Zo draagt De Grote Samenspeeldag bij aan het vergroten van de kansen en de mogelijkheden om samen te spelen. De Grote Samenspeeldag wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van VriendenLoterij, FNO Klein Geluk en Fonds 1999.

Over stichting het Gehandicapte Kind

Stichting het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) maakt zich hard voor kinderen met een handicap: ook zij moeten mee kunnen doen in onze samenleving door in de buurt te kunnen spelen, sporten en naar school gaan met leeftijdsgenoten zonder beperking. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers. De missie van de stichting is: Geen kind zonder vriendjes.

-EINDE PERSBERICHT-

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Lotte Crone, communicatieadviseur stichting het Gehandicapte Kind E-mail: lcrone@gehandicaptekind.nl Tel: 06 21610061