Persbericht

Inschrijving geopend voor de Mega Wandel Marathon: wandelen voor kinderen met een handicap

30 september 2021

Personen aan het wandelen | Mega Wandel Marathon

In de prachtige omgeving rond Arnhem vindt op zaterdag 14 mei 2022 de eerste editie van de Mega Wandel Marathon plaats: het mooiste wandelfeest van Nederland! De Mega Wandel Marathon is een initiatief van stichting het Gehandicapte Kind en iedereen kan en mag meewandelen en zo sponsorgeld ophalen om projecten voor kinderen met een handicap te steunen. Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk via: www.megawandelmarathon.nl.

De start- en finishlocatie is Sportcentrum Papendal, Arnhem. Deelnemers kunnen kiezen uit 5 afstanden, van 1/10 tot zelfs een dubbele marathon! Zo vindt iedereen de uitdaging die bij haar of hem past. Uiteraard zijn alle routes rolstoeltoegankelijk. De routes, van 4,2 tot 84,4 kilometer, kunnen individueel of in een team worden gelopen. Eventueel in estafettevorm. Onderweg is er volop entertainment, zoals muziek en optredens. De dag eindigt met een spetterende slotshow. Oudminister van Gehandicaptenzaken Rick Brink schreef zichzelf al in met een team: “Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind dat we de positie van kinderen met een handicap versterken. Als we een inclusieve samenleving willen zijn, dan moeten we bij kinderen beginnen. Bij hen begint bewustwording en start contact. Zo leren kinderen dat niet iedereen eruitziet zoals zijzelf.”

Kinderambassadeurs

Ook de vier kinderambassadeurs van het Gehandicapte Kind Joël, Pauline, Hüseyin en Leona doen mee met de Mega Wandel Marathon. Als kinderambassadeur van de stichting hebben ze allemaal hun eigen motivatie om zich in te zetten voor kinderen die, net als zijzelf, een handicap hebben. Zo vindt de tienjarige Pauline dat reguliere scholen ook toegankelijk moeten zijn voor kinderen met een beperking. Leona (13) en Joël (10) willen dat speeltuinen ook geschikt zijn voor kinderen met een handicap zodat iedereen samen kan spelen. De dertienjarige Hüseyin vertelt wat zijn motivatie is om zich in te zetten als kinderambassadeur: “Ik ben ambassadeur omdat ik het heel belangrijk vind dat kinderen met een handicap gewoon kunnen sporten en dat ze in een gemengde groep samen kunnen sporten.”

Het doel

Kinderen met een handicap zijn vaak eenzaam doordat ze ver weg van huis naar school gaan, niet kunnen sporten bij de lokale sportvereniging of niet mee kunnen spelen in de speeltuin omdat deze niet toegankelijk is. De handicap bij deze kinderen kunnen we niet wegnemen, de eenzaamheid wel! Met de Mega Wandel Marathon gaan deelnemers samen wandelen en geld ophalen om ervoor te zorgen dat kinderen met een handicap kunnen meedoen met leren, sporten en spelen!

Over stichting het Gehandicapte Kind

Stichting het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) maakt zich hard voor kinderen met een handicap: ook zij moeten mee kunnen doen in onze samenleving door in de buurt te kunnen spelen, sporten en naar school te gaan met leeftijdsgenoten zonder beperking. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers. Hun missie: Geen kind zonder vriendjes.

-EINDE PERSBERICHT-

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Lotte Crone, communicatieadviseur stichting het Gehandicapte Kind lcrone@gehandicaptekind.nl 06 21610061