Vacature: Externe HR-adviseur (4 uur per week, flexibel)

Let op: Reageren is niet meer mogelijk. De gesprekken met kandidaten zijn al gaande.

Per 1 januari 2024 is Stichting het Gehandicapte Kind op zoek naar een externe HR-adviseur (zzp, 4 uur per week, flexibel) als aanvulling op de vaste HR-medewerker (directie assistent) die de HR-administratie en eerstelijns HR-advisering verzorgt. Hij of zij is een generalist en heeft ervaring binnen het MKB.

Over ons 

Stichting het Gehandicapte Kind is al ruim 70 jaar hét goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap. Onze ambitie: Geen kind zonder vriendjes! Vaak is hun handicap namelijk niet het grootste probleem; dat ze buitengesloten worden, is het ergst. Wij maken speeltuinen, sportclubs en scholen in Nederland toegankelijk, zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen, vrienden maken. Ons werk kunnen we doen dankzij de steun van 50.000 donateurs en 11.000 vrijwilligers.

Bij Stichting het Gehandicapte Kind werken ongeveer 35 mensen waarvan een aantal op zzp-basis. Wij werken sinds drie jaar naar tevredenheid met een externe HR-adviseur die de directeur-bestuurder als werkgever en de leidinggevenden en medewerkers voorziet van gevraagd en onge-vraagd advies. Ook is deze HR-adviseur in de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor een aantal concrete resultaten en producten, zoals:

 • Actualiseren van de arbeidsvoorwaardenregeling (AVR);
 • Onderzoek medewerkerstevredenheid (Werkplezier);
 • Ondersteuning bij ontwikkeling beleid hybride samenwerken (het Nieuwe Samenwerken)
 • Ondersteuning bij Verzuimbeleid;
 • Begeleiding bij werving- en selectieprocedures.

Samen gaan we op zoek naar HR-thema's die onze organisatie kunnen versterken. Zo starten wij onder andere in 2024 met een leiderschapsprogramma voor medewerkers.

Onze vraag

Vanwege het aflopen van de overeenkomst met de huidige externe HR-adviseur zijn we op zoek naar een nieuwe externe HR-adviseur (op zzp-basis). Werkzaamheden:

 • Periodiek (online) overleg met de directeur-bestuurder (strategische vraagstukken);
 • Periodiek (online) overleg met de directie assistent (tweedelijns HR-vraagstukken);
 • Verzorgen van gevraagd en ongevraagd advies aan de leidinggeven;
 • Beantwoorden van specifieke HR-vragen vanuit medewerkers;
 • Functioneren als contactpersoon voor medewerkers in vertrouwelijke situaties.
 • Waar nodig deelnemen aan vergaderingen met Personeelsvertegenwoordiging.

De werkzaamheden kunnen verricht worden in gemiddeld vier uren per week. Een goede overdracht van de huidige externe HR-adviseur is onderdeel van het inwerkprogramma. Kandidaten hebben idealiter een brede en ruime ervaring als HR-adviseur. Ervaring met goede doelenorganisaties geniet de voorkeur. We willen graag inhuren op zzp-basis maar een detacheringsconstructie als aanvulling op je huidige baan is ook bespreekbaar.

Meer informatie en reageren

CV’s graag naar Henk-Willem Laan (hwlaan@gehandicaptekind.nl). Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen via 06-42272610.