Aanvraagronde
Vind jouw schaatsvereniging het belangrijk dat kinderen met en zonder handicap samen schaatsen?
Door de komst van het schaatsframe kunnen kinderen met een handicap nu ook het plezier van schaatsen ervaren samen met kinderen zonder handicap. Op 18 ijsbanen in Nederland zijn schaatsframes beschikbaar. Ook jouw schaatsvereniging kan deze frames inzetten voor schaatslessen en andere activiteiten.
Met het project Frame Schaatsen van Stichting het Gehandicapte Kind willen we in samenwerking met de KNSB zorgen dat kinderen met en zonder handicap de mogelijkheid krijgen om samen bij een vereniging te schaatsen. Lees hier hoe een aantal verenigingen al inclusieve schaatslessen aanbiedt.
“Onze droom is een samenleving waarin kinderen met en zonder handicap samen opgroeien, samen sporten en dus ook samen schaatsen!”
Vind jouw schaatsvereniging dit ook belangrijk maar hebben jullie onvoldoende kennis of financiële middelen in huis om dat voor elkaar te krijgen? Doe dan een aanvraag. Als schaatsvereniging kun je advies en ondersteuning op maat krijgen en een bijdrage van maximaal € 3.000,-.
We zoeken schaatsverenigingen die:
Vaak is er geen geld nodig, maar wel iemand die een start maakt en indien nodig advies en ondersteuning van iemand die al ervaring heeft met de doelgroep. Stichting het Gehandicapte Kind kan per ijsbaan een aantal schaatsverenigingen ondersteunen. Er zijn verschillende mogelijkheden:
In dit werkboek staan inclusieve oefeningen en tips om frameschaatsers mee te laten doen bij de club en in de schaatslessen.
Jaarlijks organiseren we een basiscursus online en een verdiepingscursus (met licentiepunten van de KNSB).
Na het volgen van de cursus Samen Schaatsen kun je advies krijgen door een adviseur Samen Sporten. Dit is een traject op maat waarbij een, in inclusie gespecialiseerde, trainer de vereniging ondersteunt bij het vergroten van ontmoetingen tussen kinderen met en zonder beperking. Zo zorg je ervoor dat ieder kind zich welkom voelt en volwaardig onderdeel is van de club. Voorbeelden: samen aan de slag met een inclusieve training en het toegankelijker maken van clubactiviteiten en wedstrijden. De club heeft na de begeleiding tips, inspiratie en een concreet plan om aan de slag te gaan.
Een complete toolkit voor werving kinderen met een handicap.
Dit kan bijvoorbeeld ingezet worden voor:
Dien een aanvraag in en laat ons weten wat wij voor jullie kunnen doen.