Naar hoofdinhoud
Keet met een collectebus in haar hand op haar runningframe

Help jij mee collecteren voor kinderen met een handicap?

Elk jaar zetten duizenden vrijwilligers zich in om tijdens de collecteweek geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. Met het geld dat collectanten inzamelen kunnen we projecten ondersteunen waardoor kinderen als Keet wel mee kunnen doen op school, in de speeltuin en bij de sportclub.

Overweeg jij mee te helpen?

Daar zouden we heel blij mee zijn! Hoe meer mensen meehelpen, hoe hoger de opbrengst. Daarmee zorgen we ervoor dat kinderen met een handicap mee kunnen doen. In de speeltuin, op de sportvereniging en op school. Benieuwd naar welke projecten de opbrengst gaat? Bekijk hier een overzicht.

Sluit je aan bij ons collecteteam: je krijgt er energie van!

Collecteren of een collecte organiseren is niet alleen belangrijk, maar is bovendien ook erg leuk. Je hebt bijzondere ontmoetingen en hoort aangrijpende verhalen. Je krijgt er echt energie van! Het kost je in de maand november ongeveer twee uur en het kan gewoon bij jou in de buurt.

Waarom onze vrijwilligers meedoen?

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de collecte. Wie zijn deze bevlogen vrijwilligers en waarom vinden ze het belangrijk om mee te helpen? Lees hieronder hun verhalen. Bekijk daarnaast het laatste nieuws over de collecte.

  • Projectpartner regeling collecte

    Dankzij de 50-50 regeling van de collecte is er een nieuw wooninitiatief voor Stichting Gouda Up Wonen.

  • Laten we samen spelen mogelijk maken

    Linda: "Ik vind dat kinderen met een handicap, zoals mijn dochter Lotte deel mogen zijn van deze maatschappij, net als ‘normale’ kinderen. Zij kunnen nu moeilijk aansluiting vinden."

  • Kinderen met en zonder handicap samen opgroeien

    Ties: Ties: "Ik vind het belangrijk dat kinderen mét en zonder handicap samen opgroeien. Van spelen in de speeltuin tot naar school gaan op dezelfde locatie of sporten bij een lokale sportclub."

Veelgestelde vragen over de collecte

  • Jazeker. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor de collecteweek. Help je mee? Je kan je hier aanmelden.

  • Iedereen mag collecteren. Alleen voor kinderen onder de zestien jaar geldt dat zij onder begeleiding van een volwassene moeten collecteren. Dit kan overigens per gemeente verschillen, maar zestien jaar is de meest voorkomende leeftijdsgrens om zelfstandig te mogen collecteren.

  • Jazeker! Je kan collecteren bij jou in de straat, buurt of dorp.

  • Meedoen aan de jaarlijkse collecteweek kost je ongeveer 2 uur.

  • Geven aan de deur kan op vier manieren.

    1. Contant geld gaat in de vertrouwde groene collectebus.
    2. Op de collectebus staat een persoonlijke QR-code, de opbrengst wordt opgeteld bij de bus (let op: de QR-codes op de donatiekaartjes en de informatiefoldertjes zijn algemeen en worden niet opgeteld bij de bus).
    3. De donatiekaartjes kun je in de brievenbus achterlaten bij niet-thuis.
    4. Op de achterkant van het informatiefoldertje staat een machtigingsformuliertje dat de gever invult en in de bus doet of later zelf opstuurt.
  • Nee, de donatiekaart is ongeadresseerd drukwerk en mag daarom niet in de brievenbus bij een nee/ja- of nee/nee-sticker. In Amsterdam gelden andere regels. Daar mag het alléén als er een ja/ja-sticker hangt.