Naar hoofdinhoud
Jayden met een collectebus in zijn hand

Help je mee als collectevrijwilliger?

Met het geld dat collectanten inzamelen kunnen kinderen als Jayden wél mee doen en horen ze er helemaal bij op school, in de speeltuin en bij de sportclub.

Doe jij mee met de collecteweek?

Elk jaar zetten duizenden geweldige vrijwilligers zich in om tijdens de collecteweek geld in te zamelen voor een belangrijk doel: geen kind zonder vriendjes. Voor ons werk zijn we afhankelijk van giften van donateurs. Alleen met jouw steun kunnen we kinderen met een handicap helpen.

Meld je aan als vrijwilliger

Overweeg jij mee te helpen?

Daar zouden we heel blij mee zijn! Hoe meer mensen meehelpen, hoe hoger de opbrengst. Daarmee zorgen we ervoor dat kinderen met een handicap mee kunnen doen. In de speeltuin, op de sportvereniging en op school. Benieuwd naar welke projecten de opbrengst gaat? Bekijk hier een overzicht.

Je krijgt er energie van!

Collecteren of een collecte organiseren is bovendien ook erg leuk. Je hebt bijzondere ontmoetingen en hoort aangrijpende verhalen. Je krijgt er echt energie van! Het kost je ongeveer twee uur en het kan gewoon bij jou in de buurt.

Sluit je aan bij ons collecteteam

Wil je ook iets doen voor kinderen met een handicap? We kunnen je goed gebruiken! Sluit je aan als collectant of als organisator bij ons collecteteam.

Waarom onze vrijwilligers meedoen?

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de collecte. Wie zijn deze bevlogen vrijwilligers en waarom vinden ze het belangrijk om mee te helpen? Lees hieronder hun verhalen. Bekijk daarnaast hier het laatste nieuws over de collecte.

 • Meer dan 10 jaar

  Marie-José: “Elin wil zó graag meedoen. Haar eerste woorden waren ‘Ik... ook.’ Daarom help ik mee met de collecte.”

 • Laten we samen spelen mogelijk maken

  Linda: "Ik vind dat kinderen met een handicap, zoals mijn dochter Lotte deel mogen zijn van deze maatschappij, net als ‘normale’ kinderen. Zij kunnen nu moeilijk aansluiting vinden."

Veelgestelde vragen over de collecte

 • Jazeker! Je kan collecteren bij jou in de straat, buurt of dorp.

 • Meedoen aan de jaarlijkste collecteweek kost je ongeveer 2 uur.

 • Geven aan de deur kan op vier manieren.

  1. Contant geld gaat in de vertrouwde groene collectebus.
  2. Op je collectebus staat je persoonlijke QR-code, de opbrengst wordt opgeteld bij je bus (let op: de QR-codes op de donatiekaartjes en de informatiefoldertjes zijn algemeen en worden niet opgeteld bij je bus).
  3. De donatiekaartjes kun je in de brievenbus achterlaten bij niet-thuis.
  4. Op de achterkant van het informatiefoldertje staat een machtigingsformuliertje dat de gever invult en in je bus doet of later zelf opstuurt.
 • Iedereen mag collecteren. Alleen voor kinderen onder de zestien jaar geldt dat zij onder begeleiding van een volwassene moeten collecteren. Dit kan overigens per gemeente verschillen maar zestien jaar is de meest voorkomende leeftijdsgrens om zelfstandig te mogen collecteren.

 • Jazeker. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor de collecteweek. Help je mee? Je kan je hier aanmelden.