Nooit meer langs de zijlijn staan!

Gewoon de sport doen die je gaaf vindt, bij een club in je eigen buurt. Dát is wat je als kind wilt, ook als je een handicap hebt. Jij kan dat mogelijk maken, want met jouw bijdrage steun je het programma Samen Sporten!  
 

Doneer nu

Kinderen met een beperking zien hun broertjes, zusjes en klasgenoten wekelijks naar trainingen en wedstrijden gaan. Ze willen dolgraag meedoen en samen sporten, maar ze staan langs de lijn. De trainer is niet gewend om een speler met een handicap te begeleiden. Er missen hulpmiddelen of materialen. Of in de kleedkamers liggen drempels in de weg.

Het zijn vaak oplosbare problemen waardoor kinderen met een handicap niet sporten. Dat moet anders. Meedoen met sport in je eigen buurt, andere kinderen ontmoeten, plezier maken, van elkaar leren... dát gun je ook kinderen met een beperking. En: nooit meer alleen langs de zijlijn staan!

Samen sporten

Giften van donateurs zorgen ervoor dat we jaarlijks zo’n twintig reguliere sportverenigingen gebouwen, zalen of speelvelden toegankelijk maken voor kinderen met een handicap. En dat die verenigingen nu aangepaste sporten aanbieden, zoals Frame Running (voorheen RaceRunning), Frame Schaatsen of Frame-voetbal.

Die giften gebruiken we ook om jongeren met een handicap te laten zien hoe leuk sport kan zijn. Dat dromen uit kunnen komen als je ervoor gaat, bijvoorbeeld spelen in de Bijzondere Eredivisie.

De Bijzondere Eredivisie. Wat is dat nou precies?

Gewapend met een microfoon gaat onze kinderambassadeur Marie Claire op onderzoek uit.

Door samen te sporten wint ieder kind

Iedereen weet hoe belangrijk sport is voor je gezondheid, je motorische én je sociale ontwikkeling. Dat geldt nog meer voor kinderen met een handicap, voor wie meedoen in het dagelijks leven net iets meer moeite kost. 

  • Meer vrienden. Sporten is een perfecte manier om andere kinderen te ontmoeten en vrienden te maken. Lid zijn van een vereniging geeft bovendien het gevoel dat je meedoet met de maatschappij.
  • Lol en zelfvertrouwen. Sport is ontspanning en plezier. Sport daagt je uit om je grenzen te verleggen. Om meer uit jezelf te halen. En dat geeft een hoop zelfvertrouwen.
  • Gezonder en fitter. Sporten is belangrijk voor de gezondheid en de motorische ontwikkeling van de kinderen.
  • Van elkaar leren. Kinderen zonder handicap ontdekken de kracht van hun leeftijdsgenootjes met een beperking. Ze raken gewend aan het onbekende en gaan het normaal vinden dat die kinderen net als zij aan sport doen, al doen ze sommige dingen een beetje anders.
  • Dichtbij huis. Dat scheelt! Minder reistijd, sporten met vrienden uit de buurt en meer familieleden die je komen aanmoedigen.

Help mee, laat kinderen sporten!

Dankzij de steun van donateurs kunnen inmiddels meer dan 750 kinderen met een handicap sporten in de buurt. Samen met leeftijdgenoten zonder beperking. Dat is mooi, maar nog lang niet genoeg! Wij willen dat álle kinderen met een handicap dat kunnen. Maar jouw steun is wel nodig. Help je mee?

Doneer nu