Van betekenis zijn met een grote schenking

Met een grote gift maakt u nog meer verschil in het leven van kinderen met een handicap. Veel kinderen met een handicap groeien in eenzaamheid op en hebben daarom uw steun nodig. Met elkaar zorgen wij ervoor dat alle kinderen, met en zonder handicap, samen opgroeien.

Doe een grote schenking

Liever zelf overmaken?

Dat kan, via rekeningnummer IBAN: NL76 RABO 0334 4334 44.  
Let op: Wij ontvangen geen contactgegevens van de bank en kunnen u daarom niet bedanken of een ontvangstbevestiging sturen. Wilt u graag contact en op de hoogte worden gehouden over het werk van Stichting het Gehandicapte Kind, zet dan uw gegevens in de omschrijving. Bijvoorbeeld uw telefoonnummer of emailadres. Of neem contact met ons op: 020-6791200.

Een van onze trouwe en betrokken donateurs steunt kinderen met een handicap:  “Ik heb naast mijn werk en ook daarna jaren als vrijwilliger gewerkt, dit was op een school speciaal voor kinderen met een handicap. In het begin vond ik dat wel moeilijk en een beetje spannend. Maar naarmate ik de kinderen beter leerde kennen vond ik het steeds fijner om daar naartoe te gaan. Ik heb er met zo veel plezier gewerkt totdat het fysiek niet meer kon. Mijn liefde voor kinderen met een handicap is daar ontstaan en nooit meer weggegaan”. Nu zij zelf niet meer goed kan zien, geeft zij speciaal aan projecten waar kinderen met een visuele beperking aan mee kunnen doen. Zij heeft daar onlangs een periodieke schenking voor getekend. Wij zijn deze donateur, die liever anoniem wil blijven, enorm dankbaar voor haar vertrouwen in de Stichting het Gehandicapt Kind. 

Wilt u ook op een persoonlijke manier bijdragen? 

Wilt u meer impact maken met uw gift?  Wij gaan graag met u in gesprek. Er zijn verschillende manieren om een persoonlijke invulling te geven aan uw schenking.  Vanaf 1.000 euro kunt u specifiek voor een van onze programma’s kiezen.

Fonds op naam 

U kunt vanaf 50.000 euro ook een Fonds op Naam oprichten, hiermee heeft u meer zeggenschap op de impact van uw schenking. Een rechtspersoon of natuurlijk persoon kan een Fonds op Naam oprichten. Als oprichter bepaalt u zelf de naam van het fonds, de doelstelling (die moet aansluiten bij de doelstellingen van onze stichting) en hoe uw geld wordt besteed. U kunt bijvoorbeeld het vermogen of de rente toewijzen aan een van onze programma’s. Samen met ons gespecialiseerde impactteam wordt gekeken welke projecten het beste bij uw Fonds op Naam past. 
Neemt u, uiteraard vrijblijvend, contact met ons op.  

Schenken met een belastingvoordeel

Als u jaarlijks een vast bedrag schenkt en dit voor minimaal 5 jaar vastlegt in een schenkingsovereenkomst, kunt u uw gift aftrekken van de belasting. Het belastingvoordeel kunt u zelf houden of óók doneren. Zo helpt u voor langere tijd meer kinderen, zonder dat dit extra geld kost.  

Een vaste bijdrage voor meerdere jaren achtereen geeft Stichting het Gehandicapte Kind meer zekerheid voor de langere termijn. 
Rekenvoorbeeld: Stel u valt in het hoogste belastingtarief en u schenkt met een periodieke overeenkomst € 5.000 per jaar, dan krijgt u via de belastingaangifte jaarlijks € 2.000 terug.  
Weten welk belastingvoordeel uw gift oplevert? Bereken uw voordeel. Op www.belastingdienst.nl vindt u de meest actuele aftrek voorwaarden en belastingtarieven.  

U kunt dit direct en zonder notaris regelen 

Het meest eenvoudig is om de overeenkomst online te regelen. Liever niet online regelen? Print deze overeenkomst uit, vul beide formulieren in en stuur ze allebei ondertekend op naar: Stichting het Gehandicapte Kind, antwoordnummer 47255, 1070VC Amsterdam. U krijgt een door ons ondertekend exemplaar per post teruggestuurd. Zonder schenkingsovereenkomst kunt u uw gift niet van de belasting aftrekken. 

Persoonlijk contact?

Heeft u nog vragen of wilt u eens van gedachten wisselen? Neem dan gerust contact op met
"Chistelle"Christelle Bouman
Relatiemanager
020-6791200
cbouman@gehandicaptekind.nl