Naar hoofdinhoud
Levi is alleen aan het spelen in zijn kamer

Levi's vriendjes wonen te ver weg om samen te spelen.

Niet mee kunnen doen in je kindertijd werkt een leven lang door. Kinderen als Levi moeten gewoon kunnen afspreken met vriendjes in de buurt. Met jouw hulp krijgen we dat voor elkaar. 

Onze droom: geen kind zonder vriendjes

Je bent maar één keer jong. Elke dag die een kind eenzaam doorbrengt is er één te veel. Samen met jou zorgen we dat kinderen met een beperking opgroeien in contact met leeftijdgenootjes - met en zonder handicap. Dat ze samen spelen, leren en sporten.

Elk kind wil meedoen

Kinderen met een handicap sporten veel minder dan hun leeftijdgenootjes zonder beperking. Op de gewone sportclub kunnen ze vaak niet terecht. Daarbij gaan ze vaak niet naar school of gaan ze naar een school ver van huis. En geschikte speelplekken in de buurt zijn er nauwelijks. Hoe maak je dan vriendjes? 

Eenzaamheid is de grootste handicap

De meeste kinderen leren leven met hun beperking. Hun grootste handicap is dat ze niet mee kunnen doen en zich daardoor eenzaam voelen. Met jouw hulp kunnen we daar iets aan doen. Samen kunnen we concrete stappen zetten om kinderen met en zonder handicap samen te laten spelen, leren en sporten. 

Samen spelen, leren en sporten

Donateurs maken op dit moment met elkaar 382 projecten mogelijk. Daarmee zorgen ze dat zo'n 30.000 kinderen met een handicap samen met leeftijdgenootjes kunnen spelen, leren en sporten. 

 • Steun je Stichting het Gehandicapte Kind dan maak je speelplekken mogelijk waar kinderen met een handicap lekker buiten kunnen spelen met leeftijdgenootjes.

 • Als je ons steunt dan geef je kinderen met een handicap de kans om naar een gewone school te gaan waar ze zorg en onderwijs op maat krijgen.

 • Met jouw bijdrage kunnen we kinderen met een handicap hun favoriete sport laten beoefenen, gewoon bij een sportclub in de buurt. 

Esther de Bruijn en haar nichtje

Esther de Bruijn Initiatiefnemer Samen naar School

Ieder kind kan leren, ook een kind met een zware beperking. En dat gaat nog beter in contact met kinderen zonder beperking.
 • Hannah's wereld wordt een stuk groter

  Foto van meisje die aan het framerunnen is

  Diana zag haar dochtertje Hannah (13), die autisme en een bindweefselstoornis heeft, steeds lustelozer worden. ‘We voelden ons machteloos, terwijl Hannah zich steeds verder terugtrok in zichzelf.’ Totdat ze een sport ontdekten waaraan Hannah wél mee kon doen. 

 • Dean gaat nu ook naar partijtjes

  Foto van 3 kinderen, waaronder de jongen Dean

  Dean (10) heeft het syndroom van Down. Op een gewone school kon hij niet terecht. Maar sinds hij naar de Samen naar School klas gaat hoort hij er helemaal bij, vertelt zijn moeder Nanda. 'Dean wordt nu uitgenodigd voor verjaardagspartijtjes.'

 • Juda kan voor het eerst gamen

  Jongen (Juda) zit in zijn rolstoel en speelt een game met een aangepaste controller

  Door zijn spierziekte kan Juda niets bewegen, behalve een paar vingers. Een potje voetballen met buurtkinderen lukt dus niet. Dankzij een aangepaste controller kan hij voor het eerst in zijn leven gamen, samen met zijn vrienden!