Naar hoofdinhoud
Spelers van het FC Emmen G-team omarmen elkaar | Gift aanvragen

Kunnen we jouw project steunen?

Wij steunen projecten die ervoor zorgen dat kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen, sporten en leren. Draagt jouw project daar ook aan bij?

Met jouw project onze droom waarmaken.

Geen kind zonder vriendjes. Dat is onze droom. De grootste beperking van kinderen is vaak niet de handicap zelf, maar de drempels die hen ervan weerhouden om samen op te groeien. Wij steunen projecten die deze drempels opheffen. Zodat kinderen samen kunnen spelen, leren en sporten.

 • Samen Spelen

  Met het programma Samen Spelen werken we eraan dat kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen bij speelplekken in de buurt. Bij het SamenSpeelFonds (een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind en Jantje Beton) kun je geld aanvragen om jouw speelplek toegankelijk te maken. Of doe mee met een Samenspeeldag. Heb je een ander idee dat aansluit bij onze missie, zoals een vrijwilligerstraining of spelmateriaal? Dien dan via ons portal een vooraanvraag in.

  Lees hier meer over Samen Spelen

 • Samen Sporten

  Binnen het programma Samen Sporten financieren we projecten waarbij kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten. Dat kan door letterlijk samen te sporten, maar ook door het mogelijk te maken dat kinderen met een handicap aan álle clubactiviteiten kunnen meedoen. Denk aan aangepast sportmateriaal, een toegankelijk clubhuis of advies en ondersteuning van een professional waardoor kinderen met en zonder beperking elkaar wekelijks ontmoeten op de club. Deel je projectidee met ons!

  Lees hier meer over Samen Sporten

 • Samen Leren

  Het programma Samen Leren is erop gericht dat leerlingen met en zonder beperking elkaar ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Bijvoorbeeld door Samen naar School klassen op te richten of gezamenlijke activiteiten te organiseren. Of via het Steunpunt Onderwijs dat ouders en scholen helpt om te komen tot inclusief onderwijs.

  Lees hier meer over Samen Leren

 • Een ander thema

  Heb je een idee voor een project dat niet binnen één van de drie programma’s spelen, sporten of leren past, maar dat wél bijdraagt aan onze missie ‘geen kind zonder vriendjes’? Bijvoorbeeld kinderen met en zonder handicap die samen theater maken of toegankelijke activiteiten voor álle kinderen in de buurt. Ook dan nodigen we je uit om een vooraanvraag te doen!

Sluit jouw projectidee aan bij een van deze programma's?

Richt jij je met jouw project op kinderen en jongeren met een handicap en denk je dat het goed aansluit bij het programma Samen Spelen, Leren of Sporten? Doe dan de Quickscan en vul bij een positieve uitkomst het vooraanvraagformulier in. 

Doe de quickscan

Doe de Quickscan

Snel weten of jouw project in aanmerking komt voor een gift van Stichting het Gehandicapte Kind? Doe de Quickscan! 

Let op: een positieve uitkomst is geen garantie voor een toekenning.

Vraag 1 van 9
Geeft verplicht veld aan
Vraag 1

Stichting het gehandicapte Kind wil dat kinderen met een handicap kunnen spelen, sporten en leren in hun eigen buurt/omgeving met leeftijdsgenoten met én zonder handicap. Draagt jouw project bij aan deze missie?


Stichting het Gehandicapte Kind streeft naar het verbeteren van de toegankelijkheid, empowerment en beeldvorming van en voor kinderen en jongeren met een beperking. Mocht je aan deze onderwerpen nog geen of weinig aandacht hebben besteed in jouw projectplan, dan nodigen wij je uit om dit wel (meer) te doen. Dit vergroot jouw kansen om in aanmerking te komen voor een gift van Stichting het Gehandicapte Kind.

Twijfel je of jouw projectidee mogelijk toch in aanmerking komt voor een gift? Neem dan contact op met een van onze projectadviseurs via aanvraag@nsgk.nl.

Einde Quickscan.

Is je project inmiddels afgerond?

Binnen uiterlijk drie maanden nadat je project is afgerond, ontvangen we graag een eindverantwoording. Deze kun je doen met behulp van het het verantwoordingsformulier. Dit formulier is een Word-document en kun je opsturen naar aanvraag@gehandicaptekind.nl.

Download het formulier

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven én meepraten over wat belangrijk is voor kinderen met een handicap, meld je dan aan voor de nieuwsbrief voor projectpartners.

Ja, ik meld mij aan voor deze nieuwsbrief

Laat je inspireren

Benieuwd welke initiatiefnemers je voorgingen? Op welke manier zij met hun projecten bijdragen aan onze droom? Lees hier de verhalen.

 • "Ik richtte een klas op voor mijn nichtje"

  Esther de Bruijn met haar nichtje

  Esther de Bruijn startte een Samen naar School klas voor kinderen als haar nichtje Liz. En richtte wegens groot succes daarna nog drie klassen op.

 • "Gaming haalt kinderen uit hun isolement"

  Ruud van der Wel tijdens het gamen met een kind met een handicap

  Dankzij de hulpmiddelen die Ruud van der Wel ontwikkelt, kunnen ook kinderen met een handicap gamen. Zo komen ze in contact met andere kinderen.

 • "Op onze vereniging hoort elk kind erbij"

  Twee kinderen aan het framerunnen bij Atletiekvereniging Zuidwal

  Op de atletiekvereniging van Ilse Leeflang is een RaceRunning groep opgericht. Kinderen met en zonder handicap sporten hier samen.