Naar hoofdinhoud
Robin alleen aan haar verjaardagstafel | Over ons

“Dat ik er anders uitzie is niet erg, geen vriendjes dat is pas erg.”

Dat zijn de woorden van Robin. Haar droom is onze droom. Ook de jouwe? Laten we er samen voor zorgen dat geen kind meer alleen hoeft te spelen.

We maken werk van onze droom

Een samenleving waarin kinderen met en zonder een handicap samen opgroeien. Waarin het volkomen normaal is dat ze bij elkaar op school zitten, samen spelen en sporten bij dezelfde sportvereniging. Dat is onze droom.

Onafhankelijke stichting

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind is een onafhankelijke stichting. We kunnen ons werk doen dankzij de steun van de vele donateurs, vrijwilligers en alle andere betrokkenen die hetzelfde willen bereiken als wij: geen kind zonder vriendjes.

Ons team

Elke dag werken we keihard om die droom te realiseren. Met ons vaste team, bestaande uit 35 collega's met en zonder handicap. Met de 10.000 vrijwilligers die de jaarlijkse landelijke collecte verzorgen. En met de ruim 1.000 projectpartners waarmee we bijna 400 projecten realiseren.

Dromen realiseren is teamwork

Samen Spelen, Sporten en Leren maak je samen mogelijk. Maak kennis met onze vrijwilligers, famous friends, ambassadeurs en bijzondere vrienden.

 • Ambassadeurs

  Kinderambassadeurs van Stichting het Gehandicapte Kind

  Dit zijn ze, onze vier super enthousiaste en bevlogen kinderambassadeurs: Art, Feline, Thomas en Vesper.

 • Famous friends

  Meerdere BN-ers dragen ons werk een warm hart toe. Dirigent Jaap van Zweden bijvoorbeeld televisiepresentatrice en politicus Lucille Werner.

 • Partners

  Zonder onze bijzondere partners zouden we niet zo’n groot verschil kunnen maken voor kinderen met een handicap. 

We leren van de kinderen

We vinden het belangrijk dat de kinderen met een beperking hun mening kunnen geven over hoe wij dat het beste kunnen doen. Tenslotte zijn zij de ervaringsdeskundigen. Daarvoor hebben wij een Kinderraad, bestaande uit kinderen met diverse handicaps. 

Maak kennis met de Kinderraad

Gewoon meedoen is niet zo gewoon.

Kinderen met een handicap voelen zich vaak eenzaam. Omdat ze niet mee kunnen of mogen doen. Wat dat met deze kinderen, hun broertjes, zusjes en ouders doet, lees je in hun persoonlijke verhalen.

 • Mijn wens? Spelen met andere kinderen

  Skip speelt alleen in de speeltuin

  “Hij kijkt zo raar. Hij is gek. Met hem ga ik niet spelen." Skips moeder Gabriëlle hoort het regelmatig, maar wennen doet het nooit: "Het doet nog altijd pijn.”

 • Je wilt als tiener niet met je moeder spelen

  Felix alleen op zijn slaapkamer

  Felix is een verhalenverteller. Hij heeft een enorme fantasie en kletst tegen iedereen die het horen wil. Maar vriendjes heeft hij nauwelijks. 

 • Ook Nova heeft recht op onderwijs

  Nova en haar moeder Alja thuis

  “Voor kinderen zoals Nova is geen onderwijs mogelijk.” Toen Alja van Maanen dit zes jaar geleden te horen kreeg, voelde het alsof ze een klap in haar gezicht kreeg.