Ga je langs de deur? Check dan deze collectetips!

Hoe open je een gesprek? Welke manieren zijn er om te betalen? En welke vragen kun je verwachten? Op deze pagina hebben we een aantal handige tips voor jou als collectant op een rij gezet. 

Wat zeg ik aan de deur?

Aan de deur zeg je bijvoorbeeld: het is de collecteweek voor het Gehandicapte Kind. Bied eventueel de informatiefolder aan aan.

Hoe laat kan ik het beste collecteren?

Collecteer tussen 17.00 en 20.30 uur, dan zijn de meeste mensen thuis. Toch niet thuis? Probeer het op een ander tijdstip nogmaals. Of doe het donatiekaartje in de bus (niet bij nee/nee en nee/ja sticker).

Men heeft geen kleingeld in huis?

Mensen hebben steeds minder kleingeld in huis. Maar met de verschillende mogelijkheden hoeft dat geen belemmering te zijn om te geven. Laat bij voorkeur je persoonlijke QR-code op je legitimatiebewijs scannen. Deze giften worden opgeteld bij je busopbrengst. En uit ervaring weten we dat de gemiddelde gift hoger is dan bij een contante gift. Geven via iDEAL QR-code werkt eenvoudig, is anoniem en veilig:

  1. De gever scant de QR-code met de bankieren app of camera op zijn/haar telefoon. De meeste grote banken bieden dit aan.
  2. De gever volgt de stappen in beeld.
  3. De gever kan het voorgestelde bedrag zelf aanpassen.

Onderstaande korte video laat zien hoe het werkt. Bij ons staat je persoonlijke QR-code echter niet op de bus maar op je legitimatiebewijs. Verder werkt het hetzelfde.

Doneren aan de collectant met iDEAL QR

Doneren kan nu ook snel, veilig en anoniem d.m.v. iDEAL QR, meer hierover in dit filmpje

Welke vragen kan ik verwachten?

Krijg je tijdens het collecteren deze vragen, dan kun je de volgende antwoorden geven:

  • Waar besteedt het Gehandicapte Kind het collectegeld aan? Wij steunen rond de 250 projecten per jaar voor tienduizenden kinderen en jongeren met alle soorten handicaps in Nederland. Zo helpen wij hen zo volwaardig mogelijk te leven.
  • Hoeveel geld haalt het Gehandicapte Kind met de collecte op? Dankzij circa 10.500 collectanten halen wij jaarlijks ca. 900.000 euro op.
  • Krijgt het Gehandicapte Kind geld van de overheid? Wij ontvangen geen structurele overheidssubsidie en zijn afhankelijk van giften. Vorig jaar ontvingen we voor een specifiek project een bijdrage. Met alle bezuinigingen is onze hulp harder dan ooit nodig.
  • Besteedt het Gehandicapte Kind mijn gift goed? Wij hebben het CBF-keurmerk voor goede doelen van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Het CBF ziet erop toe dat wij op een verantwoorde manier omgaan met giften.

Goed om te weten...

  • Loop een half uurtje of uurtje extra, dat loont.
  • Draag het legitimatiebewijs altijd zichtbaar.
  • Blijf vriendelijk, je vertegenwoordigt als collectant het Gehandicapte Kind.

Wat kan je nog meer doen?

Naast het collecteren aan de deur kun je een eigen digitale collectebus maken via hetgehandicaptekind.digicollect.nl. Je persoonlijke pagina kun je via mail, Whatsapp en je social media delen onder familie en vrienden.

Vragen?

Bij vragen en problemen kan je contact opnemen met jouw organisator in jouw woonplaats/wijk of met het Gehandicapte Kind tijdens kantooruren via 020-679 12 00 of collecte@gehandicaptekind.nl.