Met je serviceclub in actie tegen eenzaamheid

Ook met jouw serviceclub iets doen voor kinderen met een handicap? Organiseer een actie en help mee! Want niet mee kunnen doen, geen vriendjes hebben en er niet bij horen zijn ervaringen die kinderen met een handicap de rest van hun leven  meedragen. Daar moeten we met z’n allen wat aan doen.

Je kunt op verschillende manieren in actie komen voor kinderen met een handicap. Steun een specifiek project dat onder de Plusregeling valt, maak een eigen actiepagina aan op het actieplatform Geef.nl of doneer het opgehaalde bedrag direct aan Stichting het Gehandicapte Kind.

1. Steun via de Plusregeling

Voor specifieke projecten kan het ingezamelde actiebedrag worden verhoogd. Afhankelijk van het soort project verhogen we met 25%, 50% of 100% met een maximumbedrag per begunstigde per jaar. Deze projecten vallen onder de Plusregeling en moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Let op: Voor 2023 is het niet meer mogelijk om via de Plusregeling een aanvraag in te dienen.

Hoe werkt de Plusregeling? 

 1. Vul het aanvraagformulier in en stuur deze minimaal een maand vóór de start van jouw actie naar ons op.  

 2. Het project moet passen binnen de doelstellingen van Stichting het Gehandicapte Kind. Heb je nog geen goede bestemming gevonden? Neem dan contact met ons op via 020-6791200 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur) of mail naar: info@gehandicaptekind.nl.
 3. Bedankt voor je aanvraag! We laten binnen 2 weken via een e-mail weten of we je aanvraag accepteren. In deze mail staat tevens de verdere afhandeling.

Voorwaarden Plusregeling 

 • Het project valt binnen de doelstellingen van Stichting het Gehandicapte Kind.  
 •  Het geld komt ten goede aan kinderen of jongeren met een handicap tot 30 jaar in Nederland.
 • Je actiebedrag bedraagt minimaal € 1.000. We dragen 25%, 50% of 100% per aanvraag bij met een maximumbedrag per jaar per begunstigde (afhankelijk van het soort project dat gekozen wordt).
 • De projectorganisatie moet verantwoording kunnen geven over de besteding van het geld.

 • Je vermeldt in alle communicatie voor, tijdens en na de inzamelingsactie de bijdrage van Stichting het Gehandicapte Kind. Denk aan persberichten, een artikel in het clubmagazine, uitingen op de website etc.

Plusregeling aanvragen

2. Start een eigen actie

Maak je geen gebruik van de Plusregeling? Start dan een eigen actie! 

 1. Ga naar het actieplatform Geef.nl en maak je eigen actiepagina aan.

 2. Je geldinzamelactie is gestart!

 3. Deel deze pagina met zoveel mogelijk mensen.

 4. De opbrengst wordt via Geef.nl aan ons overgemaakt.   

Start een actie

3. Doneer je opbrengst  

Hebben jullie een eigen actie gedaan of heb je al geld ingezameld? Doneer dan je opbrengst direct aan Stichting het Gehandicapte Kind. Heel erg bedankt, namens alle kinderen met een handicap!

Doneer je opbrengst

Laat het ons weten 

Ben je een actie gestart of heb je al geld ingezameld? Laat het ons weten! Stuur een mail naar info@gehandicaptekind.nl en vermeld daarbij de naam van de contactpersoon, naam serviceclub en telefoonnummer. Ook ontvangen we graag leuke foto’s van de actie, zodat we die kunnen delen via social media.

Partners

Verenigingen en clubs zoals Kiwanis, de Rotary, Innerwheel, JCI, de Lions, studentenverenigingen, de Ronde Tafel en Soroptimisten zijn al jaren partner van Stichting het Gehandicapte Kind. Dankzij deze partners  kunnen steeds meer kinderen met een handicap worden geholpen. Maar we zijn er nog niet. Blijf helpen en kom in actie! 

Vragen?

We denken graag met je mee. Je kunt ons bereiken via 020-6791200 (ma t/m vrij van 09:00-17:00 uur) of stuur een mail naar info@gehandicaptekind.nl