Naar hoofdinhoud
Kinderen met en zonder beperking spelen samen op De Grote Samenspeeldag

De Grote Samenspeeldag: een inclusief feest voor iedereen!

Op zondag 26 juni 2022 was De Grote Samenspeeldag bij Fort de Batterijen. Het was een onvergetelijke dag waarbij kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoetten, van elkaar leerden en vooral: met elkaar speelden.

Kinderen met en zonder handicap werden tijdens De Grote Samenspeeldag geïnspireerd door sportieve, creatieve en avontuurlijke activiteiten om samen te spelen. Op deze manier ontdekten ze op speelse wijze hoe tof dit is. Want niets is leuker dan samen lol maken, dansen, muziek maken, knutselen, avonturen beleven, je fantasie de vrije loop laten, elkaar uitdagen, op ontdekkingstocht gaan, lekker vies worden, grappen, geiten, grollen, dollen en chillen.

Onvergetelijke dag voor kinderen en ouders 

Op deze tweede editie van De Grote Samenspeeldag stond alles in het teken van samen plezier beleven. Kinderen konden er spelen, knutselen, gamen, hun voetbalskills oefenen, reuzenbellen blazen of een DJ-workshop volgen bij DJ Cripple X. Ze konden optreden met circusartiesten in een echte circustent. In het water rondom het Fort werd gekanood of gesupt. Ook waren er clowns, een goochelaar, artiesten – en nog veel meer aanwezig.

Onze kinderambassadeur Joel: “Alles was superleuk vandaag!”

Ouders konden aansluiten bij een inspirerende workshop, waar deskundigen lieten zien hoe je kinderen stimuleert om samen te spelen. Iedereen genoot van de foodtrucks, de artiesten, de prachtige locatie én hun spelende kind. 

Toegankelijk voor iedereen 

De Grote Samenspeeldag werd georganiseerd door onze Speeltuinbende. Deze stoere club zet zich ervoor in dat álle kinderen samen kunnen spelen. Want spelen is niet alleen leuk, het is ook belangrijk voor je ontwikkeling. Maar helaas zijn er te vaak kinderen die niet mee kunnen spelen, bijvoorbeeld omdat ze een beperking hebben.

Zo vertelde onze directeur Henk-Willem Laan op De Grote Samenspeeldag: “De meeste kinderen leren leven met hun beperking. Hun grootste handicap is dat ze niet mee kunnen doen. Dat ze niet mee kunnen spelen en hierdoor niet leeftijdsgenootjes ontmoeten zonder handicap. Op De Grote Samenspeeldag lieten we zien dat dit wel allemaal kan: Kinderen met en zonder handicap spelen samen. En dat is geweldig!”

Met meer dan tien jaar ervaring weet De Speeltuinbende precies hoe je ervoor zorgt dat élk kind mee kan doen. Op De Grote Samenspeeldag was voor iedereen iets te beleven. Het terrein en de activiteiten waren toegankelijk en er waren aangepaste sanitaire voorzieningen. De professionele spelbegeleiders zorgden ervoor dat elk kind een onvergetelijke dag had en niemand buiten spel stond.

Met dank aan:

Wij willen alle vrijwilligers, sponsors, ambassadeurs en de mensen van de locatie heel hartelijk bedanken voor alle inspanningen, de tomeloze inzet en positieve energie. De Grote Samenspeeldag is een activiteit van De Speeltuinbende - een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind en wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.