Naar hoofdinhoud
Mensen aan het wandelen voor de Mega Wandel Marathon

Een fantastische eerste editie van de Mega Wandel Marathon

Op 14 mei 2022 was het zover: de eerste editie van de Mega Wandel Marathon. Het was een fantastische (wandel)dag. Prachtig weer, mooie routes door Papendal en omgeving, lekkere hapjes en drankjes en geweldige optredens. Lees hier het verslag van dit mooie wandelfeest.

Klaarmaken voor de start

Om 06:30 uur kwamen de wandelaars voor de 42 kilometer het terrein van Papendal op. Ze werden hartelijk verwelkomd door Tako Rietveld, die de hele dag aan elkaar praatte. Registreren, T-shirtje aan en met een gevulde waterfles van Mepal op zak stonden ze klaar voor de start. De aftelling begon en om 07:00 uur werd het eerst startschot gegeven door directeur Henk-Willem Laan. En weg waren ze, richting het eerste rustpunt.

Rustpunt: Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum toont de geschiedenis van het dagelijks leven aan de hand van authentieke gebouwen, voorwerpen, gewoonten, vaardigheden en ware verhalen. Speciaal voor de wandelaars van de 42 kilometer gingen de deuren eerder open. Deelnemers mochten gratis naar binnen en werden verwelkomd door een stokoud draaiorgel.

Startschot door Rick Brink

Terwijl de 42 kilometer wandelaars al flink wat stappen hadden gemaakt, was het aan de 21 kilometer wandelaars om zich klaar te maken. Met een toeter in zijn hand gaf Rick Brink om 10:00 uur het startschot voor deze groep deelnemers. Als minister van Gehandicaptenzaken kwam Rick Brink al op voor kinderen met een handicap. Want, zo zegt hij: “Als we inclusief willen zijn, moeten we bij kinderen beginnen.” Zelf wandelde Rick samen met zijn vrienden.

Rustpunt: Het Airborne Museum

Het Airborne Museum vertelt bijzondere persoonlijke verhalen van gesneuvelden tijdens de slag om Arnhem. De route van de Mega Wandel Marathon liep dwars door de bijzondere tuin van het museum. De wandelaars van de 42 en 21 kilometer passeerden tijdens het wandelen de drie indrukwekkende monumenten die in deze tuin staan.

Ambassadeur Redo en de kinderambassadeurs zwaaien uit

Het lint werd gespannen bij de start en de volgende groep deelnemers bereidden zich voor op de wandeling van de 10 kilometer. Hoewel het startpistool het liet afweten, werden de wandelaars om 12:00 uur door onze ambassadeur Redo en de kinderambassadeurs Joël, Hüseyin en Pauline uitgezwaaid. Redo: “Meer dan 400 mensen lopen vandaag mee. Allemaal voor het goede doel: samen zorgen we ervoor dat we kinderen met een beperking ook mee kunnen doen.”

Rustpunt: Bio Vakantieoord

Bio Vakantieoord is dé plek waar gezinnen met een kind met een beperking kunnen genieten van een zorgeloze vakantie. De wandelaars van de 42, 21 en 10 kilometer liepen over het bijzondere belevingspad van het park en werden met oppeppende muziek verwelkomt door het Toverbal Theater.

Laatste groep deelnemers verzamelt zich

Onder luide muziek van DJ Arthur maakten de laatste groep zich klaar: 4 kilometer wandelen. Samen met onze ambassadeur Douwe Bob telde we af vanaf 10. Tien, negen... drie, twee, een en START. En daar gingen ze, over de paarse loper richting het bos. Bij deze wandeling interviewde Vincent Bijlo de deelnemers voor zijn podcast. Ook Douwe Bob liep met de wandelaars mee. Douwe Bob: “Elk kind verdient dezelfde kansen, ook kinderen met een handicap. En daarom lopen we vandaag met z'n allen de Mega Wandel Marathon.”

Rustpunt: Papendal & Vitesse Trainingscentrum

Alle wandelaars liepen door de mooie bosrijke omgeving van Papendal en konden een exclusief kijkje nemen bij de trainingslocatie van Vitesse: de mooiste voetbalclub van Arnhem.

Finish en bekendmaking cheque

Bekendmaking cheque Mega Wandel Marathon

Onder luid applaus en gejuich werden de wandelaars bij de finish opgewacht. Er werden high-fives uitgedeeld door onze mascotte Mattie en iedere deelnemer ontving een paarse ‘Mega Wandel Marathon’ medaille. Tako Rietveld riep iedereen op om rond het podium te verzamelen voor de bekendmaking van de opbrengst .

Wat een geweldige prestatie hebben alle deelnemers geleverd. Samen hebben we €90.086,- ingezameld voor projecten voor kinderen met een handicap. En de teller loopt nog steeds door. Wil jij ook een donatie leveren? Dat kan!

Doneer via deze button

Afsluitend optreden van Dries Roelvink

De deelnemers genoten van alle lekkere hapjes en drankjes die ze op het terrein konden halen. Portretten werden gemaakt bij de Karikatuurtekenaar en via Mepal werd het spel pottengooien gespeeld. Ook konden de deelnemers na de vermoeide wandeling plaatsnemen bij de masseurs voor een optimale ontspanning. Onze DJ en presentator Tako Rietveld zorgden samen voor een gezellige sfeer. En ja, ja hij kwam, hij kwam eraan. Dries Roelvink sloot het wandelfeest rond 17:00 uur af met een spetterend optreden. Al met al, was het een onvergetelijke dag.

Tweede editie Mega Wandel Marathon

Ben jij er volgend jaar (weer) bij? De tweede editie van de Mega Wandel Marathon vindt plaats op zaterdag 13 mei 2023.

Met dank aan:

Wij willen alle deelnemers, vrijwilligers, donateurs, sponsors, ambassadeurs en de mensen van de locaties heel hartelijk bedanken voor alle inspanningen, de tomeloze inzet, positieve energie en prachtige donaties.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.