Naar hoofdinhoud
Gezin Henk-Willem Laan

Henk-Willem Laan neemt eind dit jaar afscheid als directeur-bestuurder van Stichting het Gehandicapte Kind

Henk-Willem Laan stopt per 1 december 2024 als directeur-bestuurder van Stichting het Gehandicapte Kind. Hij heeft bijna acht jaar de stichting geleid en samen met het team een grote groei in fondsenwerving en impact gerealiseerd.

Henk-Willem: “Directeur-bestuurder van Stichting het Gehandicapte Kind, en daardoor mogen opkomen voor alle kinderen met een beperking in Nederland, is een droombaan. Het was bijzonder dat mijn persoonlijke leven ook zo dicht bij deze missie stond. Er is nog veel te doen om buitensluiting van kinderen met een beperking op te lossen, maar ik heb alle vertrouwen in het ambitieuze team en denk dat einde van dit jaar een goed moment is om het stokje over te dragen.” 

Wooninitiatief Den Haag oprichten

Henk-Willems privé-situatie is vaak uitdagend geweest en blijft met een zorgintensieve zoon ook uitdagend. Hij wil samen met zijn vrouw Liesbeth, en andere ouders, voor hun zoon en andere jongvolwassenen met (zeer) ernstige meervoudige beperkingen, een wooninitiatief in Den Haag, tot stand brengen. Een inclusieve woonplek gebaseerd op de principes van SlowCare, met veel zorg, aandacht en liefde voor deze kwetsbare doelgroep.

Mascha ten Bruggencate, voorzitter van de raad van toezicht: “We zijn Henk-Willem zeer dankbaar voor zijn leiderschap en energieke inzet, in al die jaren, voor kinderen met een handicap. Henk-Willem heeft een geweldige groei in fondsenwerving en impact gerealiseerd voor de missie ‘geen kind zonder vriendjes’ en de maatschappelijke urgentie vanuit de kinderen zelf laten opkomen. De organisatie is gezond en dat biedt een mooie basis voor een opvolger die we komende tijd gaan zoeken. We wensen Henk-Willem en zijn gezin alvast veel geluk en hopen van harte dat het lukt om een wooninitiatief tot stand te brengen voor deze kwetsbare doelgroep."

Henk-Willem zet nog tot 1 december zijn werk voort: “Dat ga ik doen met alle energie en inzet die ik in mij heb. En dan zal ik het bestuur met een gerust hart overdragen aan een opvolger.”

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.