Naar hoofdinhoud
Collectevrijwillger Sabine met kinderen voor een spandoek

Mijn doel is zoveel mogelijk geld ophalen

Sabine collecteert dit jaar voor de zesde keer en gaat nu ook de collecte in haar woonplaats Twello organiseren. “Ik collecteer samen met mijn zoons Olivier (7) en Julius (6). Julius heeft het syndroom van down en een gehoorbeperking. Thuis communiceren we veel met ondersteunende gebaren van het project ‘Praten met je handen’. Een project dat met steun van het Gehandicapte Kind is gerealiseerd."

Steentje bijdragen 

"Daarnaast maken we gebruik van een gebarenapp die mede dankzij de collecte ontwikkeld kon worden. Daarom besloot ik zes jaar geleden te gaan collecteren, ik wil ook mijn steentje bijdragen. Mijn doel is: zoveel mogelijk ophalen! Ik loop drie avonden en woensdagmiddag. De jongens gaan die middag mee. Julius geniet van alle aandacht en we hebben vaak mooie gesprekjes aan de deur. Heel leuk maar wel tijdrovend, dus de andere dagen ga ik alleen. In onze Jumbo mag ik een affiche ophangen zodat mensen hun statiegeld kunnen doneren. En om collectanten te werven heb ik al een paar keer in de krant gestaan met een persoonlijk verhaal en was zelfs een keer op de lokale radio."

Tips voor collectanten

"Ik heb twee tips voor collectanten. Attendeer mensen op de QR-code als ze geen kleingeld hebben. En maak je eigen digitale collectebus. Dan kun je jouw vrienden en familie op grotere afstand ook vragen om te geven.”

Help jij net als Sabine ook mee collecteren?

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.