Naar hoofdinhoud
Annemieke Kalf

Mijn liefde voor kinderen met een handicap wil ik doorgeven

Annemieke steunt Stichting het Gehandicapte Kind als donateur en heeft de stichting ook opgenomen in haar testament. Het werk van de stichting past bij wat zij wil uitdragen naar anderen en dat is dat je niet denkt in beperkingen, maar juist kijkt naar wat er wel mogelijk is.

Liefde voor kinderen

Annemieke: "Ik werk al sinds mijn 21e met kinderen. Eerst op een reguliere basisschool en later als juf in het speciaal onderwijs. Toen ik vroeger moest kiezen of de zorg in of het onderwijs, heb ik voor het laatste gekozen."

"Het bijzondere is dat zorgen voor kinderen op mijn pad is gekomen naast mijn werk als juf. Inmiddels ben ik al vele jaren begeleidster van kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking", vertelt Annemieke verder. "De begeleiding geef ik bij het kind thuis of bij mij thuis of op een sportlocatie, zodat de ouders even vrij zijn van zorg. Door de gedeelde zorg bouw je een band op met de ouders en dat is fantastisch mooi!" 

Denk vooral in mogelijkheden

"Ik heb gezien dat kinderen met een handicap veel meer kunnen als ze de juiste begeleiding en kansen krijgen. Daarom steun ik Stichting het Gehandicapte Kind, omdat ik weet hoe belangrijk het is dat kinderen mee kunnen en mogen doen. Vooral denken in mogelijkheden. Niet kijken naar wat niet kan, maar wat wel mogelijk is. Zo zit ik in elkaar. Bij het nadenken over mijn testament dacht ik meteen aan Stichting het Gehandicapte Kind. Bij leven gesteund en na mijn overlijden nog één laatste keer."

Annemieke Kalf - nalater

Annemieke - donateur en nalater

‘’Mijn liefde voor kinderen met een handicap wil ik doorgeven’’

Wilt u zelf nalaten? 

Vraag onze brochure nalaten aan en lees op uw gemak wat wij met uw nalatenschap kunnen doen. 

Geeft verplicht veld aan
Hoe wilt u de brochure ontvangen?
Hoe gaan we om met je gegevens? Lees onze privacyverklaring.
Het Gehandicapte Kind mag mij bellen over de brochure.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.