Naar hoofdinhoud
Bouw aan nieuwe speelplek Speelbos Nest! in de Efteling

Nieuwe toegankelijke speelplek in de Efteling: Speelbos Nest!

Deze week is de bouw begonnen van Speelbos Nest! in de Efteling. Een nieuwe speelplek met verschillende speelmogelijkheden voor álle kinderen, met of zonder beperking. Zo wordt één van de glijbanen voor rolstoelgebruikers toegankelijk die (met begeleiding) een transfer kunnen maken.

Samen met de Efteling werken we aan een nieuwe speelplek in het park dat toegankelijk is voor iedereen. Daarom wordt Speelbos Nest! voor de opening getest door onze Speeltuinbende, een groep van kinderen met en zonder beperking. Op deze manier wordt Speelbos Nest! straks dé plek voor alle jonge bezoekers.

Speelbos Nest! is een plek voor iedereen

De Efteling nam na 36 jaar afscheid van de Polka Marina. Voor deze attractie werd gezocht naar een goed alternatief voor met name de jonge bezoekers van Ruigrijk. Speelbos Nest! wordt dé nieuwe plek voor die doelgroep, waarbij toegankelijkheid centraal staat.

Iedereen moet zich thuis en veilig voelen in ons park

“Toegankelijkheid staat al jarenlang hoog in het vaandel bij de Efteling. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis en veilig voelt in ons park. Dat is voor Speelbos Nest! het uitgangspunt geworden. We willen daar een plek creëren die voor alle jonge durfals toegankelijk is en waar kinderen onbezorgd samen kunnen spelen. Of dat nu een kind met of zonder (zichtbare) beperking is”, vertelt Fons Jurgens, Algemeen directeur Efteling. “Ondanks het feit dat het attractiepark momenteel gesloten is en we in een onzekere situatie verkeren, wordt toch met de realisatie van het nieuwe speelbos gestart. Nest! stond al langere tijd op de planning en dit toegankelijke speelbos is een belangrijke toevoeging voor de jongste bezoekers van Ruigrijk.”

Rolstoeltoegankelijke glijbaan, vlonderpad en speeltuinwaterbed

Naast de rolstoeltoegankelijke glijbaan krijgt Speelbos Nest! onder andere een vlonderpad en een speeltuinwaterbed dat voor iedereen met of zonder (zichtbare) beperking geschikt is. Daarnaast worden alle speelmogelijkheden op verschillende hoogtes gemaakt, zodat het niet uitmaakt of een kind staand of zittend speelt. Ook komt er een plek waar kinderen zich even terug kunnen trekken en waar minder prikkels zijn door specifieke keuzes in kleurgebruik en thematisering.

Wij kunnen niet wachten tot de opening! Speelbos Nest! wordt naar verwachting in de zomer van 2021 geopend.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.