Naar hoofdinhoud
De twaalf kandidaten van de Kinderambassadeurs Verkiezing

De vier nieuwe kinderambassadeurs

In dierentuin Burgers Zoo' in Arnhem vond op zaterdag 11 maart onze Kinderambassadeurs Verkiezing plaats. Op deze dag presenteerden twaalf kinderen hun verhaal en vertelden ze waarom zij de nieuwe kinderambassadeur van Stichting het Gehandicapte Kind willen zijn.

"Ik voel me soms best eenzaam en dat zou geen enkel kind moeten meemaken."
"Niemand hoeft zich te schamen voor zijn handicap."
"Alle kinderen moeten hun dromen kunnen waarmaken!"
"We moeten zorgen dat iedereen mee kan doen."

Indrukwekkende quotes uit de interviews met twaalf kandidaat-kinderambassadeurs: Amy, Art, Bobby, Elin, Emilie, Feline, Finn, Jayron, Laura, Matthijs, Thomas en Vesper. Zij waren te gast in een 'talkshow', knipten een lintje door, hielden een toespraak en gaven een live interview voor camera en microfoon met presentator Tako Rietveld. Alle kandidaten deden het geweldig! Wat een energie, eerlijkheid en humor.

Ook de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, kwam de kinderen even helpen en steunen. Na afloop vertelde hij: “Als Arnhem lijkt op Nederland, kennen wij rond de 250 gehandicapte kinderen, één onder elke tien kinderen immers. Ik denk dat velen popelen om mee te doen. Laat maar zien, zou ik zeggen! Zullen wij daarom met ons allen en ook met onze kinderburgemeester erbij dit jaar een keertje de nieuwe kinderambassadeurs van Stichting het Gehandicapte Kind ontvangen in ons stadhuis?”

En deze vier nieuwe kinderambassadeurs zijn:

Art (10 ), Feline (12 ), Thomas (9 ) en Vesper (10 ). Het was voor de jury, die bestond uit directeur Henk-Willem Laan, presentatrice van Het Klokhuis Geerke Catshoek en oud-kinderambassadeurs Hüseyin en Pauline een zeer lastige taak, want het zijn allemaal toppers!. Wij wensen Art, Feline, Thomas en Vesper veel plezier. Er ligt een mooie taak op jullie te wachten. En voor alle andere helden: ga door met alles waar je voor staat. Of zit. Je bent helemaal goed zoals je bent!

De nieuwe kinderambassadeurs: Vesper, Art, Feline en Thomas
De nieuwe kinderambassadeurs (v.l.n.r.): Vesper, Art, Feline en Thomas

Waarom kinderambassadeurs?

Elk kind telt mee en moet samen met leeftijdgenootjes kunnen sporten, spelen en naar school kunnen gaan in de buurt. Niemand kan dat beter vertellen dan de kinderen zelf. Daarom hebben wij kinderambassadeurs. Een kinderambassadeur vertelt namens alle kinderen met een handicap in Nederland wat zij belangrijk vinden.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.