Naar hoofdinhoud
Elin en twee vriendinnetjes aan het spelen

Ook dit jaar weer steun van de Postcode Loterij

Het verbeteren van de wereld gaat niet over één nacht ijs. Gelukkig mogen we rekenen op de meerjarige steun van de Postcode Loterij. Hun bijdrage mogen we vrij besteden aan projecten voor kinderen met een handicap. Zodat het terecht komt waar het ‘t hardst nodig is. We bedanken alle deelnemers hartelijk voor hun bijdrage!

Kinderen met een handicap willen ook sporten 

Zoals de sport Frame Running, die kinderen met een fysieke beperking in staat stelt om te lopen, soms zelfs te rennen! Op steeds meer atletiekverenigingen kunnen we deze sport introduceren. Zo doen steeds meer kinderen met een beperking mee aan sport in hun eigen buurt. Dat is niet alleen gezond, maar ze ontmoeten op de club ook andere kinderen. Doen mee met wedstrijdjes. Banjeren rond op de club. Zo ontstaan vriendschappen. Ontzettend belangrijk voor een groep kinderen die bovengemiddeld eenzaam is. 

De wereld met elkaar mooier maken

Deelnemers van de Postcode Loterij maken met hun vaak jarenlange deelname het verschil. Vorig jaar speelden zij ruim 331,9 miljoen euro bij elkaar voor goede doelen. Dorine Manson, managing director Nationale Postcode Loterij: “3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij weer een astronomisch bedrag schenken aan een veelheid aan organisaties. Van natuurbescherming tot welzijn, van gezondheid tot het versterken van mensenrechten, van armoedebestrijding tot toegang tot onderwijs: op hun eigen manier werken deze organisaties aan hun missie voor een betere wereld. Daar doen wij het voor.”

Lees hier hoe je kunt meespelen voor Stichting het Gehandicapte Kind en het verschil kunt maken voor kinderen met een handicap.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.