Naar hoofdinhoud
Rick Brink aan het telefoneren

Samen met Rick Brink gaan we voor samen spelen en samen naar school

Dagelijks zetten we ons keihard in om de positie van kinderen met een handicap te verbeteren. Door met steun van donateurs concrete projecten te realiseren op het gebied van spelen, sporten en leren. Maar ook opkomen voor de rechten van kinderen met een handicap en problemen aan te kaarten in politiek Den Haag. Komend jaar gaat niemand minder dan Rick Brink, oud-minister van Gehandicaptenzaken, ons daarbij helpen!

Minstens één inclusieve samenspeelplek in elke gemeente

Samen met Rick en onze kinderambassadeurs willen we inclusief onderwijs verder op de kaart zetten. En zetten we ons in voor meer inclusieve speelplekken in heel Nederland. Daarin trekken we samen op met Jantje Beton. Onze ambitie is dat er in elke gemeente minstens één inclusieve samenspeelplek is, zodat geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen. Want geen enkel kind mag eenzaam zijn vanwege een handicap. Ook in 2021 blijft onze missie: Geen kind zonder vriendjes!

Ontzettend fijn dat ik na mijn avontuur als minister van Gehandicaptenzaken verbonden blijf aan de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, aldus Rick Brink.

Rick gaat samen met ons team zich inzetten voor de thema's: Samen naar School en Samen Spelen.

Over Rick Brink

Rick Brink werd in juni 2019 verkozen tot de eerste minister van Gehandicaptenzaken (bij KRO-NCRV). Hoewel hij is gestopt als minister van Gehandicaptenzaken, blijft Rick zich hard maken voor meer diversiteit in de samenleving. Hij adviseert en ondersteunt overheden en instanties bij hun inclusievraagstukken, want een samenleving creëren waarin iedereen écht mee kan doen, is nog niet zo makkelijk. Hij wil beleidsmakers laten inzien dat het helpen van mensen met een beperking niet lastig, maar juist leuk is. Daarnaast is Rick sinds 1 januari 2021 begonnen als Directeur Belangenbehartiging bij Stichting SWOM.

‘Kijk niet naar de beperkingen, maar richt je op de kansen’, is Rick zijn motto.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.