Naar hoofdinhoud
Kinderen aan het schaatsen bij de Sven Kramer Academy in Thialf.

Schaatsen is voor iedereen

Afgelopen week heeft heel Nederland genoten van het winterse weer. We konden volop schaatsen in onze prachtige natuur. Maar dat gold niet voor iedereen. Kinderen met een fysieke beperking stonden vaak aan de kant te kijken naar hun broertjes en zusjes die plezier maakten op het ijs. Dat moet en kan anders!

Schaatsen in samenwerking met Sven Kramer Academy

Dit jaar starten we een samenwerking met de Sven Kramer Academy. De academie heeft als doel om ieder kind in Nederland van onder de twaalf een keer op het ijs te krijgen en les te geven, zodat ze het plezier van het schaatsen ervaren. Vanzelfsprekend horen daar ook kinderen met een beperking bij.

Pilot Thialf Heerenveen

Samen willen we ervoor zorgen dat kinderen met een beperking kunnen schaatsen met vriendjes. Dit jaar starten we een pilot met een eerste schaatsgroep bij de Sven Kramer Academy in Thialf. Daarbij wordt er aangepast sportmateriaal gebruikt wat het mogelijk maakt dat ook kinderen met een beperking samen kunnen sporten en plezier kunnen maken op het ijs. 

Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor meer nieuws rond dit prachtige initiatief.

Beeld: Sven Kramer Academy

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.