Naar hoofdinhoud
Kinderen in Amsterdam aan het schaatsen met de Samen Schaatsen Elfstedentoer

Start Elfstedentoer: samen schaatsen op het Museumplein

De ijsbaan op het Museumplein bood 10 december een feestelijke aanblik: kinderen met en zonder handicap waren daar samen aan het schaatsen. Een unicum voor kinderen die normaal gesproken niet zelfstandig kunnen lopen of staan. Het evenement op het Museumplein was de start van onze Samen Schaatsen Elfstedentoer door Nederland.

Vaak staan kinderen met een beperking langs de zijlijn als leeftijdgenoten de ijzers onderbinden, maar dankzij speciale schaatsframes kunnen ze voortaan meedoen met de ijspret. De frames, met een zitje en drie ijzers, zijn een nieuwe ontwikkeling. We introduceerde ze eerder met een pilot in Thialf. Komende winter kunnen kinderen in heel Nederland een gratis clinic volgen tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer. De clinics worden verzorgd door de ervaren trainers van de Sven Kramer Academy en Duo Sport.

Samen Schaatsen in de kou, daar word je warm van!

Sfeervol Museumplein

Met een toeter in zijn hand, opende mascotte Mattie de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Hoewel het een koude dag was, weerhield het niemand ervan om de ijzers er onder te binden en te gaan schaatsen. Iedereen kon lekker vrij schaatsen en daarnaast, tijdens de clinics, een schaatslesje krijgen. Zo leerden de kinderen om onder een poortje door te schaatsen, slalommen om pionnen en een rondje schaatsen terwijl ze allemaal de grote, gekleurde regenboog parachutedoek omhoog wapperen. Oh en... tijdens de les goed opletten op het WAK, want als je daarover heen schaatst val je in het water! Na afloop bewonderden iedereen, onder het genot van een warme kop chocolade melk, hun welverdiende medaille. De start van de Elfstedentoer in Amsterdam was een groot succes!

Alle kinderen welkom

Ben je 5 tot 12 jaar en wil je ook samen schaatsen? Kom dan 17 december naar de Elfstedentoer in Utrecht, 11 januari in Tilburg of 14 januari in Scheveningen. Of kijk hier naar de andere plaatsen waar we deze winter komen. Inschrijven is gratis. Alle kinderen, met en zonder beperking, zijn welkom – want samen is alles leuker! Wees er snel bij, dan zien we je misschien binnenkort op het ijs!

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.