Naar hoofdinhoud
Voetballers in de Bijzondere Eredivisie

VriendenLoterij blijft kinderen met een handicap steunen

De VriendenLoterij verlengt per 2021 de samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind voor een periode van vijf jaar. Sinds 2002 ontvangen wij jaarlijks een bijdrage.

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen VriendenLoterij zegt: “Wij zijn trots dat de VriendenLoterij Stichting het Gehandicapte Kind ook de komende jaren steunt om eenzaamheid onder kinderen met een beperking te voorkomen door hen zoveel mogelijk mee te laten doen. Dankzij de deelnemers van de loterij kan de stichting projecten gericht op samen spelen, samen sporten en samen naar school gaan, uitbreiden."

Dankzij de VriendenLoterij krijgt voetbaltalent een kans

De steun van de VriendenLoterij is erg belangrijk om ons werk voor kinderen met een handicap te kunnen doen. De Bijzondere Eredivisie is daar een mooi voorbeeld van: voetbaltalenten met een handicap krijgen de kans om voor een profclub te spelen in een eigen competitie. Hierdoor staan zij niet langer aan de zijlijn. Ze komen in hun G-team uit voor betaald voetbalclubs SC Heerenveen, ADO Den Haag, Go Ahead Eagles, FC Groningen, De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, VVV-Venlo, FC Utrecht en Ajax. Zo worden voetbaldromen werkelijkheid en ontstaan er vriendschappen voor het leven!

Boodschap kinderambassadeurs

De nieuwe kinderambassadeurs staan te popelen om het verschil te maken. Zij komen op voor kinderen met een handicap. Ze maakten daarom deze leuke boodschap.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.