Naar hoofdinhoud
Kinderambassadeurs Feline, Art, Thomas en Vesper met de cheque van de Mega Wandel Marathon

Wandelen voor kinderen met een handicap tijdens de Mega Wandel Marathon

Op zaterdag 13 mei vond de tweede editie van de Mega Wandel Marathon plaats in Arnhem. Met meer dan 700 enthousiaste deelnemers is €135.635 ingezameld voor projecten voor kinderen met een handicap. En de teller loopt nog steeds door! De deelnemers legden afstanden af van 4 tot 42 kilometer; wandelt en rollend met rolstoel of runningframe. Ook ambassadeurs Douwe Bob en Hella van der Wijst, sportminister Conny Helder, voormalig minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink en zangeres Monique Smit waren van de partij.

Groot succes!

De tweede editie van de Mega Wandel Marathon was een groot succes. Zowel het aantal deelnemers als de opbrengst is enorm gegroeid. En het was een mooie, zonnige dag. Onderweg en op het start-finishterrein was de hele dag door van alles te zien en te beleven en hing een gezellige sfeer. Het was een mooi wandelfeest.

Om 7:00 uur ‘s ochtends klonk het eerste startschot voor de 42 kilometer wandelaars. Afgevuurd door presentator Tako Rietveld en onze directeur Henk-Willem Laan. De vroege wandelaars werden warm onthaald met snacks en drinken bij het eerste rustpunt, het bijzondere Nederlands Openluchtmuseum, dat speciaal vroeger openging. De volgende groep begon om 11:00 uur met de 21 kilometer, nadat voormalig minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink en directeur van NOC*NSF Marc van den Tweel het startschot gaven. Bij Hotel De Bilderberg konden de wandelaars weer even rusten, snacken en drinken.

Art over zijn deelname aan de Mega Wandel Marathon: "Ik heb gelopen voor de gehandicapte kinderen waar je het niet zo goed aan kan zien dat ze gehandicapt zijn."

Kinderambassadeurs Art en Feline, die zelf ook meededen aan de marathon, vuurden samen met ambassadeur Douwe Bob om 13:00 uur het startschot af voor de volgende groep wandelaars, die begonnen aan de 10 kilometer. Op het prachtige Bio Vakantieoord was voor hen een rustpunt. Onder vrolijke muziek kregen de deelnemers wat lekkers te eten en te drinken. Om 14:00 uur startte de laatste groep aan de 4 kilometer, waarvoor minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder en kinderburgemeester van Arnhem Dyla het startschot gaven. De minister wandelde vervolgens mee, samen met kinderambassadeurs Vesper en Thomas en presentator Tako Rietveld. Ook deze groep kwam langs Bio Vakantieoord en door de mooie bosrijke omgeving van Arnhem. 

Ruim 135.000 euro opgehaald voor kinderen met een handicap

Rond 15:30 uur waren bijna alle Mega Wandelaars over de finish, waar het feest inmiddels was losgebarsten. Er werd geschminkt, gemasseerd, gefeest en karikatuur getekend; Douwe Bob trad op met zijn gitaar. Hij maakte samen met directeur Henk-Willem Laan, minister Conny Helder, mascotte Mattie, presentator Tako Rietveld en de vier kinderambassadeurs Feline, Art, Thomas en Vesper het totaal opgehaalde bedrag bekend: er werd maar liefst € 135.635 opgehaald om projecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen. Zangeres Monique Smit sloot de dag feestelijk af met een swingend optreden.

Volgend jaar weer: Mega Wandel Marathon 2024

De tweede editie van de Mega Wandel Marathon zit erop. Volgend jaar gaan we dit natuurlijk weer doen! Save the date: op zaterdag 25 mei 2024 wandelen we weer met z’n allen om kinderen met een handicap te steunen.

Het doel: samen leren, sporten en spelen!

Kinderen met een handicap zijn vaak eenzaam doordat ze ver weg van huis naar school gaan, niet kunnen sporten bij de lokale sportvereniging of niet mee kunnen spelen in de speeltuin omdat deze niet toegankelijk is. De handicap bij deze kinderen kunnen we niet wegnemen, de eenzaamheid wel! Tijdens de Mega Wandel Marathon wandelden deelnemers met en zonder handicap samen naar de finish om ervoor te zorgen dat kinderen met een handicap kunnen meedoen met hun leeftijdgenootjes.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.