Dit zijn onze famous friends

Onze 'famous friends' zijn BN-ers die ons werk een warm hart toedragen. Sommigen hebben ze zelf een handicap, anderen hebben een kind of familielid met een handicap. Allemaal vinden ze het van levensbelang dat kinderen met een handicap niet buitengesloten worden, maar gewoon mee kunnen doen.

Lucille Werner

TV-presentatrice

"Het is fantastisch dat Stichting het Gehandicapte Kind al zoveel jaren goed werk verricht! Het is belangrijk dat kinderen en jongeren met een handicap zich veilig en volwaardig voelen in hun eigen omgeving en de omgeving ook positief op hen reageert. Er is namelijk niets vreemds aan het hebben van een handicap al wordt dat nog weleens gedacht. Daarom is het werk van Stichting het Gehandicapte Kind van groot belang."

Romana Vrede

Acteur

"De meeste ouders hoeven nooit na te denken over ‘toegankelijkheid’, omdat de maatschappij voor hun kinderen is gemaakt. Zij kunnen zonder zorgen naar de speeltuin, naar school. Hun kinderen hebben ‘gewoon’ vriendjes en verjaardagsfeestjes. De informatie op de bordjes in een pretpark zijn op hun kinderen van toepassing. Je moet zó hoog zijn om erin te kunnen. Dit speelgoed is leuk voor kinderen van déze leeftijd. Maar voor niet-reguliere kinderen en ook voor mijn zoon Charlie gelden andere regels. Ik ben blij dat Stichting het Gehandicapte Kind zich ervoor inzet om alle kinderen met een beperking voluit te laten spelen, sporten en leren. Want elk kind is waardevol in onze samenleving!"

Romana Vrede

Dennis Wilt

Weerman en presentator

"Ons eerste kind, zoon Nout, kwam op 23 september 1999 - na een moeizame geboorte - ter wereld met een ernstige hersenafwijking. Dit resulteerde voor hem in een totaal hulpbehoevend en helaas veel te kort leven. De drie zeer intensieve jaren waarin we onze Nout met veel liefde hebben verzorgd is een onuitwisbare periode in ons leven. Vooral de inzet en betrokkenheid van professionals en vrijwilligers in de zorg hebben ons diep geraakt. Stichting het Gehandicapte Kind helpt hen daarbij zodat goede ideeën in de praktijk ook mogelijk worden."

Dennis Wilt

Tako Rietveld

Kindercorrespondent

"De meeste kinderen hebben twee handen, ik heb er één. Dat zeg ik meestal tegen schoolklassen, gevolgd door een demonstratie veterstrikken. Voor mijn werk als kindercorrespondent sta ik bijna elke dag tussen de kinderen. Natuurlijk willen ze allemaal weten wat er met mijn arm gebeurd is. Alleen durven sommigen het niet te vragen. Een handicap is niet raar of eng. Een handicap hoeft zelfs geen handicap te zijn. Als jijzelf en je omgeving er maar op een goede manier mee omgaan. Door de hulp en inzet van Stichting het Gehandicapte Kind kunnen kinderen zich concentreren op allesbehalve hun handicap. Gewoon kind zijn, daar gaat 't om. En oh ja, ik ben zo geboren!"

Tako Rietveld

Esther Vergeer

Meervoudig wereld- en Paralympisch kampioen rolstoeltennis

"Zelf heb ik meegemaakt hoe het is om op jonge leeftijd een handicap te hebben. Ik heb mijn uitdaging toen in sport gevonden. Nooit had ik durven dromen dat ik ooit nummer 1 van de wereld zou zijn. Maar dromen is wel waar het om gaat. Stichting het Gehandicapte Kind zorgt ervoor dat een aantal dromen in ieder geval uitkomen en dat er oplossingen gezocht worden om het leven van een kind met een handicap zo aangenaam mogelijk te maken."

Esther Vergeer

Gijs Wanders

Journalist en schrijver van kinderboeken

Tot 2005 was hij nieuwslezer bij NOS. "Mijn dochter Vera is verstandelijk gehandicapt. Na het speciale onderwijs ging ze licht administratief werk doen, omringd door gezonde mensen. Vanaf de eerste dag kwam haar ontwikkeling in een versnelling. Ze leerde zelfstandig reizen en woont nu zelfstandig in een appartement. Deskundigen zeiden ooit dat Vera op het niveau van een zesjarige zou blijven steken. Toch regisseert ze nu haar leven en doet ze mee aan de samenleving. Dankzij kansen en vertrouwen. Het spreekt voor zich dat deze trotse vader veel sympathie heeft voor Stichting het Gehandicapte Kind. Want ook Stichting het Gehandicapte Kind gunt mensen met een beperking een volwaardig leven."

Gijs Wanders

Jetty Mathurin

Actrice en cabaretière

"Jamie is mijn speciale kleinzoon. Hij heeft het Syndroom van Down. Na zijn geboorte mocht ik hem in mijn armen nemen en ik heb hem nooit meer neergelegd. Wat Jamie goed kan is echt communiceren. Met zijn grote bruine ogen brengt hij een gevoel over door intens naar je te kijken. In mijn werk als actrice en cabaretière kijk ik ook. Maar het verschil tussen mijn kleinzoon en mijn wereld is het verschil tussen hart en hoofd. Met dit verschil in gedachten steun ik het werk van Stichting het Gehandicapte Kind, omdat zij met hart en ziel, maar ook met het hoofd zich hard maken voor het welzijn van onze speciale burgers."

Jetty Mathurin

Roos Prommenschenckel

Voormalig ambassadeur Onbeperkt Nederland

"Als voormalig Ambassadeur Onbeperkt Nederland, ben ik erg trots op Stichting het Gehandicapte Kind. Ik heb van dichtbij mogen beleven, hoe zij kinderen gelukkig maken! Dankzij de steun van Stichting het Gehandicapte Kind kunnen goede ideeën worden omgezet in volwaardige projecten, die uiteindelijk voor veel mensen het verschil maken."

Roos Prommenschenckel

Jaap en Aaltje van Zweden

Dirigent en violist, oprichter van stichting Papageno

"Als ouder van een autistische zoon weten wij als geen ander hoe belangrijk het is dat kinderen met een handicap gestimuleerd worden zich zo gewoon mogelijk te ontwikkelen en vooral plezier te hebben in het leven. Daarom zeggen wij ‘chapeau’ voor Stichting het Gehandicapte Kind."

Jaap en Aaltje van Zweden

Kees-Jan van der Klooster

Paralympisch sporter

"Er moet nog veel gebeuren om de integratie van kinderen met een beperking in de maatschappij te verbeteren. Stichting het Gehandicapte Kind steunt projecten die de ontwikkeling van kinderen met een handicap structureel verbeteren, zodat ze kunnen opgroeien tot zo zelfstandig mogelijke volwassenen. Dat sluit volledig aan bij mijn visie en ik ben dan ook zeer trots Stichting het Gehandicapte Kind als famous friend te mogen ondersteunen."

Kees-Jan van der Klooster