Dankzij deze partners komt onze droom dichterbij

In ons werk mogen we rekenen op de steun van een aantal bijzondere partners. Zonder hen zouden we niet zo’n groot verschil kunnen maken voor kinderen met een
handicap. We stellen ze graag aan je voor.

JCI Nederland

JCI Nederland is een netwerk voor jonge mensen tot 40 jaar en richt zich op de ontwikkeling van mensen, maatschappij en bedrijfsleven. JCI en het Gehandicapte Kind steunen gezamenlijk middels onze Plusregeling en RaceRunner Regeling projecten waardoor kinderen samen kunnen spelen, sporten en leren. Ook versterken de JCI en het Gehandicapte Kind elkaar op inhoudelijk vlak.

Triodos Bank

In 2013 sloegen het Gehandicapte Kind en Triodos Bank de handen ineen. Het Gehandicapte Kind en Triodos Bank lanceerden samen het Triodos NSGK Borgstellingsfonds. Ons doel: nog meer prachtige projecten mogelijk maken voor kinderen met een handicap. Voortaan kunnen meer organisaties een lening afsluiten bij Triodos Bank om hun project voor kinderen met een handicap te realiseren.

CCCP Mediaproducent

CCCP, bekend van StukTV, Streetlab en RamBam, is mediapartner van het Gehandicapte Kind. CCCP steunt het Gehandicapte Kind in natura met kennis en advies, en met de ontwikkeling van content.

Foppe fonds en Dirk Kuyt Foundation

Het Gehandicapte Kind, het Foppe Fonds en de Dirk Kuyt Foundation introduceren gezamenlijk Frame Running (voorheen RaceRunning) bij reguliere atletiekverenigingen. We doen dat samen met het Frame Running Nederland. Het doel is dat atleten met en zonder handicap samen kunnen sporten bij dezelfde atletiekvereniging. Het runningframe (een op maat gemaakte loopfiets met een borststeun en drie wielen) maakt dat mogelijk voor veel sporters met een motorische handicap.

Madurodam Marathon

Op 7 oktober 2018 organiseerden het Gehandicapte Kind en Madurodam de eerste Madurodam Marathon. De Madurodam Marathon is een fondsenwervende loop waaraan iedereen kan meedoen: kinderen met en zonder beperking, handbikers, blade runners, blindrunners, framerunners én non-runners.

Defence for Children

Defence for Children is een internationaal opererende organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen. Op 1 juli 2017 nam Defence for Children de verantwoordelijkheid voor In1school over van het Gehandicapte Kind en integreert hiermee het recht op inclusief onderwijs in haar werkzaamheden. Elk kind heeft recht op inclusief onderwijs; onderwijs voor alle kinderen, ongeacht handicap, achtergrond of verblijfsstatus. Voor dat mensenrecht blijven het Gehandicapte Kind en Defence for Children samen opkomen.

Vriendenloterij

De VriendenLoterij doet jaarlijks een grote gift aan het Gehandicapte Kind uit de opbrengst van de loterij. Dit kan mede dankzij deelnemers aan de loterij die meespelen voor het Gehandicapte Kind; de helft van hun inleg gaat rechtstreeks naar het werk van het Gehandicapte Kind. Lees hier over hoe je kunt meespelen voor het Gehandicapte Kind.

INZET

Samen met o.a. de Nierstichting, ReumaNederland en KWF Kankerbestrijding hebben wij het maatschappelijk investeringsfonds INZET opgericht. Met dit fonds helpen we bedrijven om zorginnovaties en sociale innovaties te ontwikkelen die de levenskwaliteit van mensen met een handicap of chronische ziekte verbeteren. Lees meer over INZET in de flyer.

Download de flyer

Neijboerfonds

Mevrouw Neijboer uit Utrecht was haar hele werkzame leven actief als kleuterjuf in Cothen. Haar kleuters waren haar erg dierbaar en in haar klas had ze regelmatig kinderen met een handicap. Daarom besloot zij een deel van haar nalatenschap te schenken aan kinderen en jongeren met een handicap. 

Stichting Boschuysen

Het Gehandicapte Kind werkt ook samen met Stichting Boschuysen, die maatschappelijke hulp verleent aan jongeren. Deze stichting maakt gebruik van onze expertise om projecten te beoordelen en te ondersteunen.