Naar hoofdinhoud
Luuk leest een boekje

Top 5 kinderboeken

Er zijn diverse kinderboeken geschreven waarin de hoofdpersoon een handicap heeft. Lees deze ervaringen! Wij hebben deze top 5 kinderboeken voor je geselecteerd. 

 • De avonturen van de kleine leeuw

  Als de kleine leeuw wordt geboren, blijkt dat hij anders is dan de andere leeuwen. Hij wordt buitengesloten, voelt zich eenzaam, maar besluit niet op te geven. Hij gaat op zoek naar vriendjes en komt erachter dat niemand hetzelfde is, iedereen is uniek en dat maakt je juist bijzonder.

  Een verhaal over accepteren dat je anders mag zijn, want ik ben tenslotte anders, net als jij!

 • Wat is er met jou gebeurd?

  Wat is er met jouw been gebeurd? Was het een haai? Een inbreker? Een leeuw? Is hij eraf gevallen? Elke keer als Joep buiten speelt, krijgt hij dezelfde vraag: wat is er met jouw been gebeurd? Joep heeft eigenlijk helemaal geen zin om die vraag te beantwoorden. De kinderen verzinnen de meest bizarre verklaringen, maar ontdekken uiteindelijk dat ze hun fantasie ook kunnen gebruiken om samen te spelen!

  Een baanbrekend verhaal om te leren begrijpen hoe het is om als ‘anders’ gezien te worden.

 • Karel en zijn nieuwe vriendje

  Er komt een nieuwe jongen bij Karel in de klas. Karel en Mick vinden elkaar meteen leuk.
  Samen eten ze fruit, spelen ze met de bal en maken ze een mooie tekening. Karel en Mick zijn na één dag vrienden!

  Een warm verhaal waarin Karel en een klasgenootje met een handicap vriendschap sluiten.
  Voor peuters vanaf 24 maanden, met de emoties van het kind als thema.

 • Lotje

  Lotje heeft een handicap: ze zit in een rolstoel. Ze wil gewoon met andere kinderen spelen. Eerst willen ze niet dat lotje meedoet met het balspel, maar al snel ontdekken ze hoe goed lotje is.

 • Ik en autisme

  Ieder kind is uniek en dus ook ieder kind met een autisme spectrum stoornis. In dit interactieve boek kunnen kinderen en jongeren met autisme meer over 'hun' autisme vertellen door aan te geven welke informatie bij hen past. De opdrachten, tips en spelletjes kunnen samen met een meelezer uitgevoerd worden. Autisme uit zich bij iedereen op een andere manier, dat komt in dit boek duidelijk naar voren.