Met jou heffen we de eenzaamheid op

Een kind dat niet kan meedoen. Of mag meedoen. Dat nooit serieus wordt genomen. Hoe heftig moet dat zijn, dat gevoel van buitengesloten worden, er niet bij horen! Ook voor de ouders, de broertjes en zusjes. Dat verdriet gun je toch niemand? Laten we alles op alles zetten om dat te veranderen. 

Doneer nu

Een samenleving waarin geen enkel kind zich eenzaam voelt vanwege een handicap bereik je niet zomaar. Er is veel voor nodig, maar als we samenwerken aan slimme projecten kunnen we zorgen dat deze kinderen meedoen. Dat ze opgroeien samen met kinderen zonder handicap. Dat ze samen spelen, sporten en leren.

Zo pakken we het aan

Met het geld dat onze collectanten ophalen en dat onze donateurs en partners schenken, werken we op verschillende manieren aan dat ideaal: 

  • Laten zien. We laten op zoveel mogelijk plekken, aan zoveel mogelijk mensen zien dat een cultuur van samen spelen, samen leren en samen sporten mogelijk is.  
  • Draagvlak vergroten. We maken de samenleving bewust van het probleem en nodigen mensen uit bij te dragen aan de oplossing. Hoe meer draagvlak, hoe meer we kunnen bereiken. 
  • Sterker maken. We stellen kinderen met een handicap en hun gezinnen in staat zelf hun positie in de samenleving sterker te maken. 
  • Toegankelijk maken. We maken plekken, producten en diensten fysiek en sociaal toegankelijk voor kinderen met een handicap.

Inmiddels helpen we via 382 projecten zo'n 30.000 kinderen met een handicap. We werken nauw samen met projectpartners, maatschappelijke organisaties en de overheid. Bij onze projecten betrekken we altijd de kinderen én hun ouders.

Samen komen we elke dag dichterbij ons doel: geen kind groeit eenzaam op.

Help je mee?