Naar hoofdinhoud
Kinderburgemeester Tess en Wethouder Jeugd Bas van Leeuwen openen de vernieuwde speeltuin in Ramplaankwartier

Alle kinderen zijn welkom in vernieuwde speeltuin in Ramplaankwartier in Haarlem

Op zaterdag 24 september is de vernieuwde extra toegankelijke speeltuin in het Ramplaankwartier in Haarlem geopend door Kinderburgemeester Tess en Wethouder Jeugd Bas van Leeuwen. Tess zet zich in voor meer speelplekken in Haarlem en vindt deze speeltuin ‘supermooi’ omdat het voor alle kinderen belangrijk is samen te kunnen spelen, ook voor kinderen met een beperking. Wethouder Bas van Leeuwen benadrukte het belang van voldoende beweging voor alle kinderen en is daarom heel erg blij met deze nieuwe speeltuin.

Toegankelijke speeltuin

Voor kinderen met een handicap is Speeltuin Ramplaankwartier toegankelijk dankzij de verharde ondergrond en het kunstgras rond de speeltoestellen. Er is een nestschommel, verlengde picknicktafel en een zandwerkplaats met rolstoelopening. Parkeren kan in de straat van de speeltuin. Vanaf 5 oktober is er een nieuwe toezichthouder die aanwezig is op woensdag, vrijdag en zondag van 13:00 tot 17:00. Het gebouw is dan open waar ook een invalidentoilet en een verschoontafel aanwezig zijn. Maandag, dinsdag en donderdag is het speeltuingebouw van 14:00 tot 18:00 open. Ook de buitenschoolse opvang is dan aanwezig.

De Speeltuinbende was erbij!

Ook De Speeltuinbende was aanwezig bij de feestelijke opening afgelopen zaterdag. Deze stoere club zet zich ervoor in dat kinderen samen kunnen spelen. Want door samen te spelen leer je van elkaar en verleg je je grenzen. En het is natuurlijk vooral leuk! De zandwerkplaats in de speeltuin, die ook toegankelijk is voor kinderen in een rolstoel, werd volledig gefinancierd door Stichting het Gehandicapte Kind.

Ontdek nog meer andere toegankelijke speeltuinen waar kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen. 

Bekijk deze hier

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.