Naar hoofdinhoud
Frameschaatsers aan het juichen

Bij deze verenigingen kan binnenkort samen worden geschaatst

Niets is leuker om met je schaatsen over het ijs heen te glijden. Maar voor kinderen met een fysieke beperking is dat niet vanzelfsprekend. Dankzij steun van onze gevers komt daar nu verandering in! Want naast Thialf in Heerenveen geven binnenkort nog twee schaatsbanen frameschaatslessen.

Wat is Frame Schaatsen?

Dankzij de nieuwe sport Frame Schaatsen kunnen ook kinderen met een motorische beperking, beperkte energie of minder goede balans het ijs op met hulp van het schaatsframe. Dit sporthulpmiddel lijkt op een runningframe (bekend van Frame Running), maar op de plek van de wielen zitten ijzers. Dankzij het schaatsframe met zitje kunnen de kinderen gemakkelijk zitten. Door af te zetten met hun voeten, waar spikes onder zitten, maken ze vaart. Zo ervaren ook zij het schaatsplezier.

Ontdek meer over Frame Schaatsen

Samen (Frame) Schaatsen bij deze ijsbanen

Vanaf 9 januari 2023 worden op deze twee nieuwe schaatsbanen frameschaatslessen gegeven:

Bij beide ijsbanen krijgen de kinderen negen of tien lessen. In deze lessen gaan de instructeurs van Duosport samen met de frameschaatsers en de schaatsers van de reguliere groepen aan de slag met oefeningen en spelvormen om zo, met veel plezier, op het ijs bezig te zijn.

Er zijn nog plekken over om mee te doen met de lessen! Inschrijven en meer informatie hierover ontvangen? Ga naar de website van Duosport Utrecht / Duosport Hoorn of mail naar info@duosport.nl onder vermelding van Frame Schaatsen.

Iedere provincie Frame Schaatsen

Met deze schaatsbanen in Utrecht en Hoorn en de ijsbaan in Thialf komt ons doel: 'in elke provincie minimaal één schaatsbaan waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen (Frame) Schaatsen' een stap dichterbij.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.