Naar hoofdinhoud
Jayden met een collectebus in zijn hand

Geen kind zonder vriendjes!

Van 13 t/m 18 november is de Week van het Gehandicapte Kind. Deze week valt samen met onze collecteweek. Duizenden vrijwilligers gaan in hun buurt met de collectebus langs de deuren om geld op te halen voor kinderen met een handicap. Weer of geen weer, altijd met een glimlach en enorme motivatie. Ook onze digitale collectanten gaan komende week met vol enthousiasme online collecteren.

Maak een digitale collectebus aan

Samen leveren alle vrijwilligers een ontzettend belangrijke bijdrage aan het werk dat wij doen voor kinderen met een handicap. Help jij ook mee? Dat kan snel en eenvoudig door het aanmaken van een digitale collectebus. Je krijgt dan een persoonlijke link naar jouw online collectebus waarmee je jouw vrienden, familie en collega's om steun kunt vragen. Via WhatsApp of Facebook bijvoorbeeld. Zo zorg je samen, met alle andere vrijwilligers, er voor dat geen kind hoeft op te groeien zonder vriendjes. Daar doen we het voor!

Maak hier je digitale collectebus aan

Of doe een (eenmalige) donatie

Help kinderen zoals Jayden

Jayden zit door zijn handicap in een rolstoel. Daar heeft hij mee leren leven. Maar waar hij niet aan kan wennen, is dat hij vaak alleen moet spelen en zich buitengesloten voelt.

"Jayden wordt nog in het dagelijks leven te vaak buitengesloten omdat heel veel dingen niet aangepast zijn voor kinderen met een handicap. Dat doet mij verdriet. Ook het onbegrip. Dat hij vaak denkt 'waarom willen ze niet met mij spelen?'. Iedere keer je kind moeten uitleggen, het gaat niet omdat je in een rolstoel zit. Terwijl ook hij lekker buiten wil spelen. Ik verberg dat verdriet achter mijn glimlach", vertelt Samantha, de moeder van Jayden.

Met steun van donateurs zorgt Stichting het Gehandicapte Kind ervoor dat kinderen zoals Jayden wel mee kunnen doen en er volledig bij horen. Door sporten als Frame Running en Frame Schaatsen maar ook Samen naar School klassen en aangepaste speeltuinen te realiseren. Mogen zij op jou rekenen? Geef aan de collectant tijdens de Week van het Gehandicapte Kind of doneer.

Jayden op een schommelmand

Kom ook in actie en help kinderen met een handicap

Dankzij jouw hulp zorgen we er samen voor dat kinderen met een handicap ook mee kunnen doen in de speeltuin, op school en bij de sportclub.

Doneer nu

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.