Naar hoofdinhoud
Fleur op haar runningframe en haar broertje en nichtjes aan het rennen

Op de Frame Running training hoor ik erbij!

Hoe ervaren ouders van kinderen met een handicap de sport Frame Running bij hun reguliere atletiekvereniging? Afgelopen zomer zochten wij dit middels een vragenlijst uit. Op basis van de reacties is er een analyse uit de vragenlijst naar voren gekomen. Zo zijn ouders over het algemeen erg tevreden over de Frame Running trainingen bij de atletiekverenigingen.

Rapportcijfer: 8,8

Met een gemiddeld rapportcijfer van 8,8 zijn ouders erg tevreden over de organisatie van Frame Running op de atletiekverenigingen. Deze hoge tevredenheid is te danken aan de goede begeleiding, het enthousiasme van trainers en een fijne sfeer in de groep.

“Ik hoor er bij!”

Wat is een van de belangrijkste effecten van het beoefenen van Frame Running op de club? Naast beweging, plezier en ontspanning wordt het gevoel van “ik hoor erbij” als een van de belangrijkste effecten genoemd om te sporten bij de club in de buurt. Kinderen met en zonder beperking groeien samen op. Dat moet vanzelfsprekend worden. Geen enkel kind hoort langs de zijlijn te staan! Het is geweldig dat Frame Running hieraan kan bijdragen door veel kinderen onderdeel te laten zijn van de club.

Meer dan de helft heeft geen contact met kinderen zonder beperking

Toch kwam uit de vragenlijst naar voren dat meer dan de helft van de kinderen met een beperking niet in contact komt met kinderen zonder beperking tijdens sport- en clubactiviteiten. En dat terwijl 70% van de ouders het erg belangrijk vindt dat hun kind meedoet aan reguliere activiteiten van de club samen met kinderen zonder beperking. Dat kan anders!

Alle resultaten uit het onderzoek weten?

Bekijk de infographic

Samen sporten op de atletiekvereniging

Door het contact tussen kinderen met en zonder een beperking kunnen kinderen met een handicap sporten en deelnemen in de samenleving. Ook leren de kinderen van elkaar en ontstaat er wederzijds respect. Tijdens het organiseren van gezamenlijke trainingen en clubactiviteiten groeit dit onderlinge contact tussen de kinderen.

Met het driejarige project Frame Running Kids gaan wij in samenwerking met Frame Running Nederland en de AtletiekUnie, een bijdrage leveren om kinderen met en zonder beperking samen te laten sporten op de atletiekvereniging. Dit doen wij onder andere door voorbeelden en kennis te verzamelen over hoe kinderen met en zonder beperking met elkaar in contact kunnen komen op de club.

Inspiratiebijeenkomst Frame Running

Op zaterdag 26 maart wordt er tijdens de jaarlijkse inspiratiebijeenkomst van Frame Running Nederland een eerste workshop gegeven over hoe je tijdens de trainingen kinderen met en zonder beperking samen kunt laten sporten. Met het delen van deze kennis en praktijkervaringen zorgen we er samen voor dat méér dan de helft van de kinderen met een beperking regelmatig in contact komt met hun leeftijdsgenootjes zonder beperking. Want niets is leuker dan samen sporten op de club!

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.