Naar hoofdinhoud
Lotte met haar duimen omhoog | collecte

Opnieuw recordopbrengst collecte

In de week van 15 t/m 20 november hielden we onze landelijke collecte. Er is ruim een miljoen euro ingezameld, een groei van 15% ten opzichte van vorig jaar. We bedanken al onze fantastische collectevrijwilligers en gulle gevers voor hun bijdrage! Dankzij jullie kunnen we ook in 2022 zorgen dat kinderen met een beperking erbij horen.

Dat zij samen opgroeien met leeftijdgenootjes zonder handicap en elkaar ontmoeten op school, bij de sportclub en in de speeltuin in hun buurt. Zodat ook zij vriendjes hebben en niet alleen hoeven te spelen.

Ook digitaal

Door corona zijn het uitdagende tijden. Minder vrijwilligers dan normaal konden met de collectebus langs de deuren. Maar iedereen die mee kon doen, heeft alles op alles gezet. En er is gul gegeven in de groene bussen. Voor wie digitaal wilde doneren, was er de QR-code en de digitale collectebus. Met een opbrengst van 350.000 euro is de digitale collecte een belangrijk onderdeel van de traditionele collecte geworden.

Gewoon meedoen

Met deze geweldige opbrengst kunnen we speelplekken aanpassen zodat ook kinderen met een handicap daar fijn samen kunnen spelen. We kunnen kinderen hun favoriete sport laten beoefenen, gewoon bij een sportclub in de buurt. En Samen naar School klassen oprichten zodat ook zij naar de reguliere school kunnen.

Heb je niet meegelopen, maar wil je volgend jaar ook bijdragen?

Geef je dan hier op voor de collecteweek van 14-19 november 2022.

Namens Lotte en alle andere kinderen met een beperking: BEDANKT!

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.