Naar hoofdinhoud
Kim en haar zoon Sijmen | Samen naar School

Samen naar School klas in Schiedam geopend

Onlangs opende er een nieuwe Samen naar School klas in een reguliere basisschool in Schiedam. Deze klas, voor kinderen met het Autisme Spectrum Stoornis en een verstandelijke beperking, kon van start dankzij giften van Stichting het Gehandicapte Kind en de Ronde Tafel Schiedam.

Samen naar School

In 2014 richtte Kim Antonissen Stichting Passie op. Kims zoon Sijmen (11) heeft naast zijn autisme ook een verstandelijke beperking. Al langere tijd was Kim op zoek naar een geschikte onderwijslocatie voor Sijmen. Deze vond ze in basisschool De Violier. Kim: “We zijn een bijzondere klas in een reguliere school. Kinderen zoals mijn zoon Sijmen vallen vaak tussen wal en schip. Of het is onderwijs, of het is zorg. In deze Samen naar School klas kunnen we beide bieden. Zo gebruikt Sijmen niet veel taal, maar leert hij wel lezen. Doordat wij grotendeels één-op-één begeleiding bieden kunnen we perfect bij ieder kind aansluiten. Het mooie is ook dat de kinderen uit de Samen naar School klas in contact komen met de leerlingen van de reguliere school. Dit is voor beide partijen een verrijking.”

Inrichting en ontwikkelingsmateriaal

De Ronde Tafel Schiedam haalde met een kerstpakkettenactie en online veiling een bedrag van 10.000 euro op voor Stichting Passie. Dit bedrag werd door Stichting het Gehandicapte Kind verdubbeld. Kim: “We kunnen dit bedrag goed gebruiken! Een deel is al besteed aan de inrichting van de klas, maar we willen het ook inzetten voor opleiding en ontwikkelingsmateriaal. Ook is er de wens om een tovertafel aan te schaffen.”

Meer over Samen naar School

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.