Naar hoofdinhoud
Leden van de Speeltuinbende met een groen testbordje omhoog | Speelbos Nest!

Speeltuinbende test nieuw speelbos in de Efteling

Deze maand wordt het nieuwe Speelbos Nest! in de Efteling getest door verschillende leden van de Speeltuinbende. Afgelopen weekend, vlak voor de start van de Week van de Toegankelijkheid, kwamen de eerste kinderen langs. Na hun beoordeling van Nest! kwamen de groene bordjes omhoog.

“Het is super mooi dat de Speeltuinbende het erg naar hun zin had in Nest! en dat het is goedgekeurd. Er is maandenlang heel hard gewerkt om dit speelbos zo toegankelijk mogelijk te maken voor kinderen met en zonder beperking. Met deze test komen alle puzzelstukjes samen”, vertelt Fons Jurgens, Algemeen Directeur Efteling.

Onbezorgd samen spelen

Tijdens de test kwamen verschillende elementen aan bod. Zo wordt er gekeken naar bespeelbaarheid, informatievoorziening, sociale en fysieke toegankelijkheid. Centraal staat dat alle kinderen, met of zonder beperking, onbezorgd samen kunnen spelen. “Dat onze Speeltuinbende het nieuwe speelbos mag testen is natuurlijk erg speciaal. In de ontwerpfase heeft Stichting het Gehandicapte Kind advies gegeven over de toegankelijkheid van Nest! Het voelt erg volledig dat de Speeltuinbende ook een eindadvies mag geven en hun reactie is erg enthousiast en positief”, vertelt Henk-Willem Laan, directeur Stichting het Gehandicapte Kind.

Eerste reactie

Eén van de eerste testers was Duncan (8 jaar). Hij noemde Nest! “superleuk”, omdat hij ondanks zijn handicap en rolstoelafhankelijkheid ook lekker kan spelen in het speelbos. “Het allerleukste vond ik de wiebelbrug in het vlonderpad en het groene pad met de hobbelige houten balken. Daar kon ik lekker overheen crossen. Maar ook de glijbaan is superleuk. Daar kon ik helemaal met mijn rolstoel komen en samen met mama van afglijden”, vertelt hij enthousiast.

Een plek voor iedereen

Speelbos Nest! is een plek waar iedereen zich thuis kan voelen: alle jonge kinderen met of zonder beperking kunnen daar samen spelen. Meer weten over Nest! of de Efteling bezoeken? Ga dan naar de website.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.