Naar hoofdinhoud
Bram op de frameschaats met naast hem een trainer | Frame Schaatsen

Dankzij Frame Schaatsen kan íeder kind schaatsen

Nederland is een echt schaatsland. Wanneer het winterse weer toelaat gaan we massaal schaatsen op natuurijs. Maar ook op kunstijs bij schaatsbanen zijn we niet weg te slaan. Maar dat geld niet voor iedereen. Kinderen met een fysieke beperking staan vaak aan de kant te kijken naar hun leeftijdsgenootjes die plezier maken op het ijs. Dat moet en kan anders!

Pilot ‘Frame Schaatsen’ bij Thialf Heerenveen

We willen ervoor zorgen dat kinderen met een beperking kunnen schaatsen met vriendjes. Dit jaar starten we met hulp van de Sven Kramer Academy met een groep van 12 kinderen met een beperking (4 t/m 12 jaar) met de pilot ‘Frame Schaatsen’ in Thialf, Heerenveen. Daarbij wordt er aangepast sportmateriaal gebruikt, wat het mogelijk maakt dat ook kinderen met een beperking samen kunnen sporten en plezier kunnen maken op het ijs.

Schaatsen samen met Sven Kramer Academy

Via schaatslessen wil de Sven Kramer Academy jeugd en volwassenen stimuleren om meer te bewegen en daarmee mede een bijdrage leveren aan de toekomst van de Nederlandse schaatssport. De ultieme droom van de academie is om ieder kind in Nederland van onder de twaalf jaar een keer op het ijs te krijgen en les te geven, zodat ze het plezier van het schaatsen ervaren. Vanzelfsprekend horen daar ook kinderen met een beperking bij.

Met deze ambitie en droom in gedachten zijn we erg blij dat de Sven Kramer Academy ons wil helpen bij het project ‘Frame Schaatsen’.

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.