Naar hoofdinhoud
Voetballers in de Bijzondere Eredivisie

Bijzondere Eredivisie maakt dromen waar

Stichting het Gehandicapte Kind
Bijzondere Eredivisie

Het is de ultieme droom voor vrijwel iedere jongen of meisje met een passie voor voetbal: spelen bij Ajax, FC Groningen of ADO Den Haag. De Bijzondere Eredivisie brengt die droom nu ook voor kinderen met een handicap binnen handbereik. Dankzij deze nieuwe competitie kunnen ook voetbaltalentjes met een handicap uitkomen voor een profclub.

Kinderen met een handicap staan vaak letterlijk en figuurlijk buitenspel. Terwijl het voor hen juist extra belangrijk is om te sporten, want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen, heel belangrijk voor een groep die bovengemiddeld vaak eenzaam is. Maar de sportparticipatie onder mensen met een handicap is laag.

Sinds 2019 gestart

De Bijzondere Eredivisie is gestart in september 2019 en het is de eerste competitie ter wereld waarin kinderen met een beperking uitkomen voor hun favoriete betaald voetbalclub. De teams bestaan uit 12 jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Zij hebben diverse handicaps en diverse leeftijden. De teams zijn op basis van zorgvuldig gekozen selectiecriteria samengesteld om een evenwichtige competitie te kunnen waarborgen. De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind en wordt mede mogelijk gemaakt door de UEFA Foundation for children.

Dankzij de Bijzondere Eredivisie geven we jongeren met en handicap de kans om te dromen, het beste uit zichzelf te halen, te groeien en te schitteren. Kijk voor meer informatie op www.bijzondere-eredivisie.nl

Bijzondere Eredivisie

Kom ook in actie en help kinderen met een handicap

Met jouw hulp zorgen we ervoor dat geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen.

Doneer nu

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.