Naar hoofdinhoud
Voetballers in de Bijzondere Eredivisie

Bijzondere Eredivisie maakt dromen waar

Het Gehandicapte Kind
Bijzondere Eredivisie

Het is de ultieme droom voor vrijwel iedere jongen of meisje met een passie voor voetbal: spelen bij Ajax, FC Groningen of NAC. De Bijzondere Eredivisie brengt die droom nu ook voor kinderen met een handicap binnen handbereik. Dankzij deze nieuwe competitie kunnen ook voetbaltalentjes met een handicap uitkomen voor een profclub.

Kinderen met een handicap staan vaak letterlijk en figuurlijk buitenspel. Terwijl het voor hen juist extra belangrijk is om te sporten, want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen, heel belangrijk voor een groep die bovengemiddeld vaak eenzaam is. Maar de sportparticipatie onder mensen met een handicap is laag.

Daarom hebben we in 2019 de Bijzondere Eredivisie opgericht, met steun van de VriendenLoterij. Clubs als Ajax, ADO Den Haag en FC Utrecht namen elk een G-team uit hun regio onder hun hoede. Tientallen jonge voetballers met een beperking spelen nu in het shirt van hun favoriete club, en meten hun krachten in een meerjarige competitie. Zo geven we jongeren met een handicap de kans om te dromen, het beste uit zichzelf te halen, te groeien en te schitteren.

Kijk voor meer informatie op www.bijzondere-eredivisie.nl

Kom ook in actie en help kinderen met een handicap

Met jouw hulp zorgen we ervoor dat geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen.

Doneer nu

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.

 • Samen sporten

  Kinderen voetballen met steun van een speciaal frame

  Samen sporten dankzij frame-voetbal

  Voor veel kinderen met een lichamelijke handicap is voetbal niet weggelegd. Ze maken gebruik van een rollator of looprek, of ze zitten in een rolstoel, en kunnen…

 • Samen leren

  Meisje met handicap op school

  Steunpunt Onderwijs helpt ouders

  Ouders die willen dat hun gehandicapte kind naar een gewone school gaan, lopen daarin vaak vast. Met als gevolg dat kinderen thuis zitten, of tegen hun zin naar speciaal…