Naar hoofdinhoud
Mensen met en zonder beperking aan het wandelen | Mega Wandel Marathon

De Mega Wandel Marathon: wandelen voor kinderen met een handicap

Stichting het Gehandicapte Kind
De Mega Wandel Marathon

In de prachtige omgeving rond Arnhem vindt jaarlijks de Mega Wandel Marathon plaats: het mooiste wandelfeest van Nederland! Samen gaan we zoveel mogelijk sponsorgeld inzamelen voor kinderen met een handicap.

Samen wandelen

Kinderen met een handicap kunnen veel te vaak niet meedoen met spelen, leren en sporten. Dit omdat speelplekken, klassen of sportverenigingen bij hen in de buurt niet toegankelijk zijn. Ze krijgen geen kans om vriendjes te maken. Hierdoor zijn ze vaak eenzaam. De handicap kunnen we niet wegnemen, de eenzaamheid wel. En dat gaan we doen! Met de Mega Wandel Marathon gaan we samen wandelen en geld inzamelen, om ervoor te zorgen dat kinderen met een handicap wel kunnen meedoen met spelen, leren en sporten. Want meedoen is zoveel leuker. Samen kunnen we onze droom waar maken: geen kind zonder vriendjes. Wandel jij ook mee?

Bekijk de aftermovie van 2022:

Diverse afstanden lopen, individueel of als team

De start- en finishlocatie van de Mega Wandel Marathon is bij sportcentrum Papendal in Arnhem. Deelnemers kunnen kiezen uit vijf verschillende afstanden; van 1/10 marathon (4,2 km) tot zelfs een dubbele marathon (84,4 km). En alle routes zijn toegankelijk met een rolstoel. De routes kunnen individueel of in een team worden gelopen. Eventueel in estafettevorm. Onderweg is er volop entertainment, zoals muziek en optredens. De dag eindigt met een spetterende slotshow.

Wandel je ook mee? Schrijf je dan nu in!

Rick Brink doet mee met de Mega Wandel Marathon

Oud-minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink schreef zich al in met een team: “Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind dat we de positie van kinderen met een handicap versterken. Als we een inclusieve samenleving willen zijn, dan moeten we bij kinderen beginnen. Bij hen begint bewustwording en start contact. Zo leren kinderen dat niet iedereen eruitziet zoals zijzelf.”

Wil je meer informatie weten over de Mega Wandel Marathon? Bekijk deze hier.

Een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind

De Mega Wandel Marathon is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Met de Mega Wandel Marathon kan en mag iedereen meewandelen en zo zamelen we geld in om projecten te steunen voor kinderen met een handicap.

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.