Naar hoofdinhoud
Mensen aan het wandelen

De Mega Wandel Marathon: wandelen voor kinderen met een handicap

Stichting het Gehandicapte Kind
De Mega Wandel Marathon

In de prachtige omgeving van Arnhem organiseren we op 25 mei 2024 de Mega Wandel Marathon: het mooiste wandelfeest voor iedereen! Samen gaan we zoveel mogelijk sponsorgeld inzamelen voor kinderen met een handicap.

Schrijf je direct in

Samen wandelen

Meedoen is niet alleen heel erg leuk, maar ook superbelangrijk. Want veel kinderen met een handicap zijn eenzaam en voelen zich buitengesloten. Ze kunnen meestal niet terecht op de gewone sportclub, gaan vaak niet naar school of krijgen speciaal onderwijs, ver weg van huis. Ook zijn er vaak nauwelijks plekken om te spelen met vriendjes in de buurt. Hoe moet je dan vriendjes maken?

Een handicap beperkt een kind niet voor het leven, buitengesloten worden doet dat wel. Dat maakt hen eenzaamheid. Dat kunnen we samen veranderen!

Met de Mega Wandel Marathon gaan we wandelen en door je te laten sponsoren zamelen we geld in voor kinderen met een handicap. Samen zorgen we ervoor te zorgen dat deze kinderen in contact komen met leeftijdsgenootjes. Zodat ze vriendjes kunnen maken op school, bij de sportclub en in de speeltuin.

Bekijk de aftermovie van 2023:

Iedereen kan meedoen 

De start- en finishlocatie van de Mega Wandel Marathon is bij sportcentrum Papendal in Arnhem. Deelnemers kunnen kiezen uit vier verschillende afstanden; van 4, 10, 21 of 42 km. En alle routes zijn toegankelijk met een rolstoel of runningframe. We wandelen langs bijzondere plekken in en onderweg is er volop entertainment. 

Wandel je ook mee? Schrijf je dan nu in!

Familie en vrienden van Rick Brink doen mee met de Mega Wandel Marathon

Rick Brink, ambassadeur van Stichting het Gehandicapte Kind en oud-minister Gehandicapte Zaken zou voor de derde keer meedoen aan de Mega Wandel Marathon. Op 11 mei jl. overleed hij onverwachts op 38-jarige leeftijd. Rick zette zich onvermoeibaar in voor de missie van Stichting het Gehandicapte Kind. Hij heeft veel betekend voor kinderen met een handicap. Zijn familie en vrienden lopen zaterdag 25 mei mee als eerbetoon aan Rick.

Wil je meer informatie weten over de Mega Wandel Marathon? Bekijk deze hier.

Een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind

De Mega Wandel Marathon is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Met de Mega Wandel Marathon kan en mag iedereen meewandelen en zo zamelen we geld in om projecten te steunen voor kinderen met een handicap.

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.