Naar hoofdinhoud
Kinderen met en zonder handicap samen voor Scouting tent

Samen op Scouting

Scouting Nederland
Samen op Scouting

Ravotten in de natuur, rode wangen, stralende ogen, samen uitdagende avonturen beleven en vrienden maken; dat is Scouting. Scouting is er voor alle kinderen, ook voor kinderen met een beperking. Om mogelijk te maken dat zij gewoon mee kunnen doen, werken we al meer dan 20 jaar samen met Scouting Nederland.

Zo dragen we bij aan de aanpassing van talloze blokhutten en clubhuizen. Ook zorgen we ervoor dat scouts met een beperking gewoon mee op kamp kunnen door een bijdrage te leveren aan de meerkosten. Verder ontwikkelen Scouting Nederland en lokale Scoutinggroepen programma’s en tools die bevorderen dat kinderen met een beperking kunnen deelnemen aan het reguliere Scoutingspel. En samen bouwen we aan het Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde.

De droom: een Avonturenhuis

Het Avonturenhuis wordt een thuisbasis voor het avontuur in de natuur, voor alle kinderen. Kinderen met en zonder een handicap gaan er samen spelen, overnachten en ontdekken. Stichting het Gehandicapte Kind helpt Scouting Nederland om het Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde volledig toegankelijk te maken voor kinderen met verschillende handicaps. Zodat ze onbelemmerd samen kunnen spelen, ravotten, slapen en vrienden maken.

Kom ook in actie en help kinderen met een handicap

Met jouw hulp zorgen we ervoor dat geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen.

Doneer nu

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.