Naar hoofdinhoud
Jongen tijdens RaceRunning bij een atletiekvereniging

Samen sporten dankzij de RaceRunner

VUmc
RaceRunning

Stel je voor dat je altijd in een rolstoel zit, en nu ineens kunt rennen. Dankzij de RaceRunner komt die droom uit voor veel mensen met een motorische beperking. En met ons RaceRunning project zorgen we ervoor dat zij zelfs mee kunnen sporten op een gewone sportvereniging. En daar vriendjes maken. 

Een eigen team

We helpen atletiekverenigingen om hun eigen RaceRunning-team op te starten voor kinderen met een handicap. Belangstellende verenigingen krijgen eerst RaceRunners in bruikleen; zo kunnen ze deze driewiel-loopfietsen vrijblijvend uitproberen. Onze samenwerkingspartner, het VUmc, geeft daarbij de nodige informatie en ondersteuning. Als het bevalt, helpen wij de vereniging bij de aanschaf van eigen RaceRunners. Het benodigde geld zamelen we in samen met onze partners het Foppe Fonds en de Dirk Kuyt Foundation. En als het nodig is, helpen we ook bij het toegankelijk maken van de faciliteiten van de vereniging.

Booming sport

Zo introduceren we RaceRunning als sport in Nederland. Inmiddels zijn er RaceRunners aanwezig op ruim 30 atletiek- en sportverenigingen en op 15 andere locaties zoals (Mytyl)scholen en revalidatiecentra. Niet voor niets spreken NOC*NSF en de Atletiekunie spreken over een “booming sport”. 

En we willen nog veel meer verenigingen helpen om RaceRunners aan te schaffen. Het doel is dat kinderen en jongeren met een beperking overal in Nederland kunnen sporten op een gewone club in hun eigen regio.

RaceRunning-atleet omhelst moeder, foto Eveline van Elk

Doneer en help kinderen met een handicap RaceRunnen

Met jouw hulp zorgen we ervoor dat geen gehandicapt kind alleen hoeft te sporten.

Doneer nu

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.