Naar hoofdinhoud
Jongen tijdens Frame Running bij een atletiekvereniging

Samen sporten dankzij Frame Running

Stichting het Gehandicapte Kind
Frame Running Kids

Stel je voor dat je altijd in een rolstoel zit, en nu ineens kunt rennen. Dankzij het runningframe komt die droom uit voor veel mensen met een motorische beperking. En met ons Frame Running (voorheen RaceRunning) project zorgen we ervoor dat zij zelfs mee kunnen sporten op een gewone sportvereniging. En daar vriendjes maken. 

Een eigen team

We helpen atletiekverenigingen om hun eigen Frame Running-team op te starten voor kinderen met een handicap. Belangstellende verenigingen krijgen eerst runningframes in bruikleen; zo kunnen ze deze driewiel-loopfietsen vrijblijvend uitproberen. Onze samenwerkingspartner, Frame Running Nederland, geeft daarbij de nodige informatie en ondersteuning.

"Het vrijwilligerswerk dat Peter en Astrid van Frame Running Nederland doen, de effort die ze leveren om er voor te zorgen dat framerunnen een leuke belevenis wordt en het doorzettingsvermogen om er in weer en wind te zijn, is bewonderingswaardig. Het maakt dat mijn zoon van 6 jaar elke keer terug verlangt naar een nieuwe les en uitdagingen durft aan te gaan in het dagelijks leven. Ik geloof zelfs dat hij fysiek vooruit gaat en meer aan kan vanwege zijn verbeterde conditie. Hij voelt zich daarnaast sociaal betrokken met de andere framerunners en dat doet hem goed." - Vader van Mirko (6).

Aanvraag Frame Running Regeling

Wil je als nieuwe atletiekvereniging één of meer runningframes (voorheen RaceRunners) aanschaffen? Het Foppe Fonds en Stichting het Gehandicapte Kind dragen gezamenlijk maximaal € 5.000 bij, onder voorwaarde dat je zelf € 2.500 bijdraagt. Voor het maximale totaalbedrag van € 7.500 kun je drie runningframes aanschaffen. Als je geïnteresseerd bent in de mogelijkheden, stuur dan een mail naar: aanvraag@gehandicaptekind.nl. Of vraag via onderstaand formulier een aanvraag aan.

Aanvraagformulier: Frame Running Regeling

Booming sport

Zo introduceren we Frame Running als sport in Nederland. Inmiddels zijn er runningframes aanwezig op 50 atletiek- en sportverenigingen en op 15 andere locaties zoals (Mytyl)scholen en revalidatiecentra. Niet voor niets spreken NOC*NSF en de Atletiekunie spreken over een “booming sport”. En we willen nog veel meer verenigingen helpen om runningframes aan te schaffen. Het doel is dat kinderen en jongeren met een beperking overal in Nederland kunnen sporten op een gewone club in hun eigen regio.

RaceRunning wordt Frame Running

Sinds juni 2021 is deze populaire sport in Nederland veranderd van naam: RaceRunning heet voortaan Frame Running. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft deze naamswijziging goedgekeurd. Aan de sport zelf verandert niets, het blijft een ideale manier de vrijheid van het lopen te voelen als dat in het dagelijks leven niet zo vanzelfsprekend is.

Frame Running atleet omhelst moeder, foto Eveline van Elk

Doneer en help kinderen met een handicap framerunnen

Met jouw hulp zorgen we ervoor dat geen gehandicapt kind alleen hoeft te sporten.

Doneer nu

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.