Naar hoofdinhoud
Kinderen voetballen met steun van een speciaal frame

Samen sporten dankzij Frame-voetbal

Stichting het Gehandicapte Kind
Frame-voetbal

Voor veel kinderen met een lichamelijke handicap is voetbal niet weggelegd. Ze maken gebruik van een rollator of looprek, of ze zitten in een rolstoel, en kunnen daardoor niet terecht bij een gewone voetbalvereniging. Daar gaan wij nu verandering in brengen. We helpen voetbalverenigingen bij het oprichten van een Frame-voetbalteam.

Voetballen met behulp van een frame

Bij Frame-voetbal voetballen de spelers met hulp van een frame. Het kan worden gespeeld op gras, maar ook op een verharde ondergrond zoals een sporthal, handbalveld of kustgrasveld, zodat de kinderen zo soepel mogelijk kunnen bewegen. Zo kunnen ook kinderen met een lichamelijke beperking genieten van voetbal. En doordat ze spelen binnen een gewone club, maken ze deel uit van het verenigingsleven en leren ze ook kinderen zonder handicap kennen.

Frame-voetbalteam oprichten

Samen met de Dirk Kuyt Foundation, de Johan Cruyff Foundation en de KNVB helpen we voetbalverenigingen die een Frame-voetbalteam willen oprichten. Dat kan dankzij de hulp van onze donateurs en vrijwilligers. Ook serviceclubs en bedrijven kunnen bijdragen, door geld in te zamelen voor hun lokale Frame-voetbalteam. Stichting het Gehandicapte Kind draagt 50% bij aan het ingezamelde bedrag.

Meer over Frame-voetbal lees je op www.framevoetbal.nl.

Twee jongentjes aan het frame-voetballen

Kom ook in actie en help kinderen met een handicap

Met jouw hulp zorgen we ervoor dat geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen.

Doneer nu

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.