Naar hoofdinhoud
Kind duwt de rolstoel waar een kindje met een beperking in zit | Kidsproofplus

Toegankelijke uitjes vind je bij Kidsproofplus

Kidsproofplus
Toegankelijke uitjes

In welke speeltuin kun je als gezin terecht wanneer je kind een handicap heeft? Waar vier je je partijtje als er een vriendje in een rolstoel mee gaat? Welk schoolreisje is leuk voor álle leerlingen, met en zonder beperking? Voor al deze vragen is er de website Kidsproofplus.nl.

Niet mee kunnen doen

Wie in Nederland een actief dagje uit wil, heeft volop keuze. Maar dat geldt helaas niet voor kinderen met een beperking. Zo zijn negen van de tien speeltuinen voor hen slecht toegankelijk. Ook in veel sportclubs, pretparkattracties, restaurants en binnenspeeltuinen kunnen gehandicapte kinderen niet goed terecht. Stel je eens voor hoe dat moet voelen: als je niet mee kunt spelen met vriendjes en vriendinnetjes, als je niet wordt uitgenodigd voor partijtjes, als je bij het schoolreisje moet toekijken terwijl je klasgenoten in de achtbaan gaan.

Ontdek toegankelijke uitjes met Kidsproofplus

Gelukkig zijn er ook uitjes die wél goed toegankelijk zijn. Om deze in kaart te brengen, is de website Kidsproofplus.nl opgericht. Met één muisklik vind je hier de speeltuinen in jouw buurt waar je in je rolstoel kunt meespelen. Je ziet er welke musea ook leuk zijn voor kinderen die prikkelgevoelig zijn. Je vindt er de restaurants die rekening houden met allergieën, de sportclubs met een aangepast aanbod, de toegankelijke vakantiebestemmingen en de clubjes waar iedereen welkom is.

Kidsproofplus.nl werd mogelijk gemaakt met steun van onze donateurs en vrijwilligers. Zo zorgen we ervoor dat kinderen met een handicap gewoon kunnen meedoen met hun leeftijdgenoten. Dat ze samen kunnen spelen, vrienden kunnen maken, erbij horen. Dus heb je nog geen plannen voor het weekend?

Ga snel naar Kidsproofplus.nl

Kjelt

Kom ook in actie en help kinderen met een handicap

Met jouw hulp zorgen we ervoor dat geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen.

Doneer nu

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.