Naar hoofdinhoud
Kinderen met een handicap aan het voetballen tijdens een Bijzondere Eredivisie wedstrijd

Bijzondere Eredivisie wint SponsorRing

Op donderdag 22 juni 2023 vond in AFAS Live De SponsorRingen plaats. Een awardshow waarin prijzen worden uitgereikt als erkenning voor geslaagde sponsoringen in Nederland. De Bijzondere Eredivisie was genomineerd in de categorie ‘Maatschappij’. En heeft hierbij een GOUDEN SponsorRing gewonnen.

De SponsorRingen

De SponsorRingen is een vakprijs waarvan de organisatie in handen is van Stichting SponsorRingen. Jaarlijks worden de beste sponsorcases beloont en deze komen in de spotlights te staan voor een bredere marketing- en communicatiedoelgroep. Een sponsorcase wordt ingediend voor een van de vier categorieën: Sport, Cultuur & Entertainment, Media en Maatschappij.

Gewonnen SponsorRingen in de categorie ‘Maatschappij’

Voor de categorie ‘Maatschappij’ heeft de vakjury meer dan 15 inzendingen uitvoerig bekeken en beoordeeld. Een shortlist van de drie beste cases werd samengesteld, waaronder de Bijzondere Eredivisie; een sponsoring van VriendenLoterij, een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind en waar de organisatie in handen ligt van Players United. En met succes, want deze case heeft een GOUDEN SponsorRing te pakken. Fantastisch! ING en KNVB met ‘Niemand Buitenspel’ won een zilveren SponsorRing en De Volksbank & NLvoorelkaar pakte voor de case ‘Samen Sterk voor Vrijwilligerswerk’ een bronzen SponsorRing.

Volgens de jury: "De VriendenLoterij heeft er met haar sponsorbijdrage voor gezorgd dat de Bijzondere Eredivisie stevig is neergezet in het Nederlandse voetballandschap. Het is een helder sponsorship met een fantastisch idee. Een grote maatschappelijke betekenis voor minder mensen, maar voor deze kleine groep heeft het wel echt enorme impact. De magie wordt gevoeld bij dit idee met lengte en met veel potentie."

Over de Bijzondere Eredivisie

Er zijn op dit moment ongeveer 5600 kinderen die G (gehandicapte) -voetbal beoefenen. Dit zijn kinderen die, net als kinderen zonder beperking, dromen van het uitkomen voor hun favoriete club. Met de Bijzondere Eredivisie wordt deze droom werkelijkheid. Iedereen kan zien dat het ook mogelijk is om op het hoogste niveau te spelen als je een beperking hebt. Het is de eerste competitie ter wereld waarin kinderen met verschillende beperkingen uitkomen voor hun favoriete betaald voetbalclub.

De Bijzondere Eredivisie maakt bijzondere voetbaldromen waar. Waar ze een basisplek hebben bij de beste clubs van Nederland en voluit mee kunnen doen bij zoveel mogelijk activiteiten binnen deze club. Geluk staat in de schijnwerpers. Niemand staat buitenspel. Vriendschappen en vaardigheden ontstaan met elk balcontact. Trots, plezier en gezondheid zorgen voor voorsprong en winst. Zo laat de Bijzondere Eredivisie ieder kind zelfs de moeilijkste wedstrijd winnen.

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.