Naar hoofdinhoud
Groep schaatsende kinderen met en zonder beperking

Kom je ook Samen Schaatsen?

Altijd al willen leren schaatsen? Komend seizoen kunnen kinderen met een fysieke beperking bij 16 ijsbanen in Nederland deelnemen aan de schaatslessen. Ze gebruiken daarbij een cool hulpmiddel: het schaatsframe. Ook meedoen met de ijspret? Meld je snel aan!

Hoe werkt het?

Een schaatsframe is een frame met een zitje, een stuur en drie ijzers. Ook als je niet zelfstandig kunt staan of bewegen, kun je hiermee wel glijden over het ijs: je zit stevig op het frame, zet je af met spikes onder je voeten en daar ga je! Dankzij dit coole sporthulpmiddel schaatsen kinderen met een beperking samen met leeftijdsgenoten zonder beperking. Samen Schaatsen dus!

VIDEO: Ontdek de sport Frame Schaatsen

Het Samen Schaatsen is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer hebben al 500 kinderen even kunnen proberen hoe het voelt. Dat was een groot succes. Zoals een van de deelnemers zei: “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!” Daarom maakt Stichting het Gehandicapte Kind het mogelijk dat kinderen komend seizoen op 16 ijsbanen op een schaatsframe kunnen meedoen met inclusieve schaatslessen. Ook kun je een schaatsframe huren om vrij te schaatsen.

Meld je snel aan

Wil je meer weten over de lessen en de mogelijkheden? Bekijk de lijst met deelnemende ijsbanen en check dan de website van de ijsbaan in jouw regio of neem persoonlijk contact met ze op. Het aantal schaatsframes is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Deelnemende ijsbanen

Veine-dagen

Alvast een voorproefje? Kom dan naar een van de Veine Dagen op 6 en 7 oktober 2023 in Gorinchem. Daar zijn we aanwezig met een mini-ijsbaan en schaatsframes. Dus kom langs en bind de ijzers onder, dan kun je voelen hoe het is om te zwieren over ijs. We hopen je snel te zien!

Heb je deze verhalen al gelezen?

Hoe groot de impact is van eenzaamheid op het leven van kinderen met een handicap ontdek je in hun aangrijpende verhalen.