Naar hoofdinhoud
Kinderen met en zonder beperking spelen op de Grote Samenspeeldag

De Grote Samenspeeldag: festival voor kinderen

Stichting het Gehandicapte Kind
De Grote Samenspeeldag

Veel kinderen met een handicap hebben geen mogelijkheid om samen te spelen en zijn daardoor eenzaam. Om de eenzaamheid te doorbreken en emotionele en sociale drempels te verlagen, organiseren we sinds 2021 jaarlijks De Grote Samenspeeldag. Het leukste festival voor kinderen met en zonder handicap vanaf 6 jaar. Vol coole activiteiten om te ervaren hoe fijn samen spelen is. Met optredens van artiesten, waarmee de kinderen ook samen muziek en dans maken. En interessante workshops en informatie voor de ouders. Het hele gezin is welkom. Iedereen beleeft een onvergetelijke dag, die in het teken staat van plezier, verbinding en inspiratie.

Bekijk de spetterende aftermovie van De Grote Samenspeeldag 2022:

Met de Speeltuinbende

De Speeltuinbende - een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind - is de motor achter De Grote Samenspeeldag. Het is een stoere club van kinderen met en zonder beperking die samen spelen mogelijk maakt. We gaan ervoor dat ieder kind met andere kinderen kan spelen in de buurt. Door kinderen en hun ouders te verbinden, ondersteunen en inspireren om in actie te komen voor samen spelen. En door landelijke activiteiten zoals De Grote Samenspeeldag waar iedereen kan ervaren hoe leuk samen spelen is.

Meer dan een fantastische dag

Met De Grote Samenspeeldag beleven kinderen een fantastische dag en geven we hen positieve samenspeelervaringen. Kinderen en hun ouders krijgen de handvatten die nodig zijn om ook na deze dag samen te kunnen spelen in hun buurt. We nodigen de gezinnen bijvoorbeeld uit om lid te worden van de Speeltuinbende. Zo wordt De Grote Samenspeeldag meer dan enkel een mooie ervaring. Door samen te spelen worden kinderen zelfredzamer en krijgen meer zelfvertrouwen. Ze maken vriendjes en leren kinderen zonder handicap kennen. Kortom, ze leggen de basis voor de rest van hun leven – niet buitenspel maar midden in de samenleving.

Met dank aan de Nationale Postcode Loterij

De Grote Samenspeeldag van de Speeltuinbende is mogelijk dankzij een gift van de Nationale Postcode Loterij. We bedanken alle deelnemers van de loterij; met jullie steun zorgen we ervoor dat geen enkel kind meer alleen hoeft te spelen vanwege een handicap. Geen kind zonder vriendjes! Wil jij ook bijdragen aan projecten als de Speeltuinbende via de Postcode Loterij? Je kunt meespelen en ervoor kiezen dat een deel van je lot naar Stichting het Gehandicapte Kind gaat.

De Grote Samenspeeldag logo
Kinderen met en zonder beperking op De Grote Samenspeeldag

Kom ook in actie en help kinderen met een handicap

Met jouw hulp zorgen we ervoor dat geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen.

Doneer nu

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.