Naar hoofdinhoud
EMB Speelbox | Kind in rolstoel aan het spelen met speelgoed uit de EMB speelbox

EMB Speelbox geeft gezinnen weer plezier

Stichting het Gehandicapte Kind
EMB Speelbox

Wat doe je als je kind thuis zit, continu zorg en aandacht nodig heeft en geen speelgoed heeft om mee te spelen? Het overkomt veel ouders van kinderen met een ernstig meervoudige beperking (EMB), tot groot verdriet van kinderen en ouders. De EMB Speelbox biedt uitkomst.

Veel kinderen met EMB hebben thuis geen geschikt speelgoed. Op dagcentra of scholen zijn speciale educatieve spellen en materialen aanwezig, maar voor veel ouders zijn die te duur. Met gewoon speelgoed kunnen deze kinderen vaak niet spelen, bijvoorbeeld omdat het te ingewikkeld voor ze is of gevaarlijk. En ouders weten soms niet welke andere mogelijkheden er zijn om met een kind met EMB samen te spelen.

Aangepast speelmateriaal voor kinderen met EMB

De EMB Speelbox bevat aangepaste speelmaterialen voor kinderen met EMB. Een deel van de materialen is technologisch, zoals een robotje dat beweegt als je geluid maakt, of een speelgoeddier dat je napraat. Maar er zijn ook eenvoudige huis-tuin-en-keukenmaterialen zoals knetterzeep, die een aparte sensatie geeft als je hem aanraakt. Tot slot zitten er in de box tips voor activiteiten die je met de materialen kunt doen.

Initiatief van Ik ga EMB!

De EMB Speelbox is een initiatief van Ik ga EMB, mogelijk gemaakt door de donateurs van Stichting het Gehandicapte Kind. Ouders kunnen een box drie weken kosteloos lenen en speelgoed uitproberen. Daarna moet een deel van de materialen retour; een ander deel mogen ze houden. Eventueel kunnen ze materialen uit de box aanschaffen.

Moeder van Gideon over de EMB Speelbox

De EMB Speelbox brengt plezier en ontspanning terug in gezinnen met een ernstig gehandicapt kind. Kinderen met EMB kunnen eindelijk samen spelen met hun broertjes, zusjes en ouders. En het speelgoed in de box daagt hen uit om zich te ontwikkelen. Voor ouders is dat van onschatbare waarde. Zo ook voor Marjan, de moeder van Gideon:

“Gideon doolde maar wat rond in huis en huilde vaak. We probeerden maanden om hem bezig te houden maar we waren uitgeput. Dankzij de EMB Speelbox kan hij weer spelen. Met speelgoed waar we zelf niet aan gedacht hebben of dat te duur is om zomaar te kopen. Zo kan hij zich blijven ontwikkelen. Dat betekent veel voor Gideon, maar ook voor ons gezin. We weten nu: we staan er niet alleen voor.”

Lees het verhaal van Marjan en Gideon

Meer over de EMB Speelbox vind je op: Ik ga EMB!

EMB Speelbox | Gideon

Kom ook in actie en help kinderen met een handicap

Met jouw hulp zorgen we ervoor dat geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen.

Doneer nu

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.