Naar hoofdinhoud
Mason samen met een meisje op de fiets | SamenSpeelFonds

Werken aan inclusieve speelplekken met het SamenSpeelFonds

Stichting het Gehandicapte Kind en Jantje Beton
SamenSpeelFonds

Het SamenSpeelFonds is een initiatief van Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind. Ons gezamenlijke doel is dat álle kinderen, met en zonder handicap, samen kunnen buitenspelen. Om dat te bereiken willen we dat er in elke gemeente tenminste één samenspeelplek is waar álle kinderen zich welkom voelen. Nu zijn 9 van de 10 speelplekken nog niet geschikt voor kinderen met een beperking.

Speeltuinen kunnen geld aanvragen

Om een samenspeelplek te realiseren is geld nodig, bijvoorbeeld om speeltoestellen aan te schaffen, een stevige ondergrond aan te leggen, sanitair toegankelijk te maken, medewerkers te trainen of samenspeelactiviteiten te organiseren. Voor een bijdrage in dergelijke kosten kunnen speelplekeigenaren een beroep doen op het SamenSpeelFonds. Daarnaast helpen we met onze kennis en ervaring. Via de website, e-mail, maar ook persoonlijk via de informatielijn op het telefoonnummer 085-0203 620.

Met de steun van sponsoren

Het SamenSpeelFonds kan een mooie start maken dankzij een grote gift van de Nationale Postcode Loterij. Om in elke gemeente een samenspeelplek te kunnen realiseren, zoeken we nog naar aanvullende financiële partners. Want dat kunnen we niet alleen.

Kennis delen in het SamenSpeelNetwerk

Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind werken ook samen binnen het SamenSpeelNetwerk. Al meer dan 50 organisaties hebben zich bij het netwerk aangesloten en ons SamenSpeelAkkoord ondertekend. In het Netwerk delen wij kennis en inspireren we elkaar. Want om samen spelen mogelijk te maken, is een beweging nodig van ouders, gemeenten, speeltuinontwerpers, wetenschappers, scholen, zorgprofessionals en vele anderen. Op de website onbeperktspelen.nl verzamelen we zoveel mogelijk kennis over samen spelen, voor iedereen die zich hiervoor inzet.

Mason bij de mandschommel

Kom ook in actie en help kinderen met een handicap

Met jouw hulp zorgen we ervoor dat geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen.

Doneer nu

Benieuwd naar onze andere projecten?

Met jouw steun realiseren we nog vele andere projecten waardoor kinderen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld deze.